Miért van más íze a sajtnak reszelve, mint szeletelve? És az almának harapva, mint felvágva?
És miért más ízű a 300 g-os (ugyanolyan fajta) milka csoki, mint a 100 g-os?
És így tovább, egy csomó ételnél így van ez. Legalábbis szerintem.
Más is tapasztalt ilyet? Írjátok le milyen ételeknél :)
A Cola-nál pl. vizsgálták a dolgokat, van pszichés alapja. A bornál az illatanyagok kiáradáaa tényleg függ a pohár alakjától. Sajt esetén az aromák szintén könnyebben tudnak kiáramlani. Na meg egyszerre kevesebb jut belőle a nyelvedre, ha reszeled.
Az alma elkezd lassan megbarnulni, ha szeletelt.
Na szóval van alapja a dolognak, bár ez valamikor csak pszichés, és nem mindig valódi.
100g vs 300g Milka. Ha más a gyártási hely, akkor eltérhet az íz. Na meg a 300g-os vastagabb. (Sörné sem egyforma az azonos nevű, de eltérő gyártási helyű ital.
Nem azért más ízű az alma szeletelve, mert elkezd barnulni. Hanem mivel a formája más, ezért az íze is. Ugyanígy a csokinál, nem azért más ízű, mert más a gyártó, hanem mert a 300 g-os vastagabb.
De akkor sem értem, hogy miért van más íze egyes ételeknek amikor ugyanaz az étel, csak a formája más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!