Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van más íze a sajtnak...

Miért van más íze a sajtnak reszelve, mint szeletelve? És az almának harapva, mint felvágva?

Figyelt kérdés

És miért más ízű a 300 g-os (ugyanolyan fajta) milka csoki, mint a 100 g-os?


És így tovább, egy csomó ételnél így van ez. Legalábbis szerintem.


Más is tapasztalt ilyet? Írjátok le milyen ételeknél :)


2014. jún. 8. 10:42
 1/3 anonim ***** válasza:

A Cola-nál pl. vizsgálták a dolgokat, van pszichés alapja. A bornál az illatanyagok kiáradáaa tényleg függ a pohár alakjától. Sajt esetén az aromák szintén könnyebben tudnak kiáramlani. Na meg egyszerre kevesebb jut belőle a nyelvedre, ha reszeled.

Az alma elkezd lassan megbarnulni, ha szeletelt.

Na szóval van alapja a dolognak, bár ez valamikor csak pszichés, és nem mindig valódi.

100g vs 300g Milka. Ha más a gyártási hely, akkor eltérhet az íz. Na meg a 300g-os vastagabb. (Sörné sem egyforma az azonos nevű, de eltérő gyártási helyű ital.

2014. jún. 8. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem azért más ízű az alma szeletelve, mert elkezd barnulni. Hanem mivel a formája más, ezért az íze is. Ugyanígy a csokinál, nem azért más ízű, mert más a gyártó, hanem mert a 300 g-os vastagabb.

De akkor sem értem, hogy miért van más íze egyes ételeknek amikor ugyanaz az étel, csak a formája más.

2014. jún. 8. 10:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Miért kérdezel, ha nem fogadod el a választ?
2014. jún. 8. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!