Miért finomabb a sajt reszelve?
Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 11:14
1/5 anonim válasza:
Pont ezen gondokodtam reggel...Direkt lereszeltem,mert amúgy nem ízlett.:D Én is várom a választ.:)
2/5 anonim válasza:
Lehet, mert úgy nem kell harapni, rágni és nem olyan intenzíven ér a sajt íze, hanem szinte elolvad a szánkban :D
3/5 anonim válasza:
Mert nagyobb felületen érzed az ízét és nem kell rágni. :D
4/5 anonim válasza:
Pont, amit írtatok, a kicsi részecskék, hamarabb érik el
az ízlelő receptorokat, így előbb élvezzük az íz áldásos
hatását.
De ez nemcsak a sajtnál van így....
nem véletlenül, aprítják, reszelik,szárítják,porítják stb. pl a fűszereket, mert így kis mennyiségben is hatékonyak.
a sajtok különösen, - egy deka reszelt parmezán íze felülmúl 10 deka "másik"sajtét.
5/5 anonim válasza:
Terhesen imádtam a reszelt sajtos vajas kenyeret. Teljesen más az íze, mint egy-két szelet sajt a vaj tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!