Hogyan viszonyultok a hűtő-szaghoz?
Nálunk (meg pároméknál) nincs hűtő szag, vagy rosszul tároltok valamit, vagy nem vagyok olyan érzékeny.
Étteremben dolgozok, ott pici pohárba sütőport tettünk. Azóta még nem szagoltam be, de elvileg hatásos. Meg az almát is mondják, meg a krumplit. Persze félbe vágva. :)
Nálunk sosincs hűtőszag.
A hűtő gumitömítésének a bemélyedéseit is gondosan át kell törölni forró szódabikarbónás vízzel. Mondjuk havonta. Meg a kis lukakat, ahová a polctartó pöckök mennek.
Ügyelni kell, hogy a leolvasztott-víz párologtató tartály, és a hozzá vezető nyílás is tiszta és szagtalan legyen. Sokszor a kihasadt ajtó-gumiba beleromlik valami kifolyt étel, és ez adja a hűtőszagot. Le kell venni az ajtót, és a fürdőkádban jól átfolyatni vízzel ezeket a nyílásokat(vagy tömítést cserélni)A mélyhűtőt is ki kell időnként mosni forró vízzel.
Az ételeket mindig jól lezárva, becsomagolva. bekupakolva kell betenni a hűtőbe! Hetente át kell nézni, a régi ételt kidobni. A régi vajdarabkák pl. előszeretettel szívják be, majd árasztják ki a szagokat, ugyanígy a lezáratlan tej is. (Cellux)Mossuk, selejtezzük, dobozoljuk, Így nincs hűtőszag. Néha-néha, ha krémest vagy effélét sütök, betehetem csomagolás nélkül, mégsem kap semmilyen szagot.
A hűtő-szagú étel szerintem ehetetlen.
A munkahelyen egy ősrégi, kb 30 éves roncs hűtő van. Ennek hűtőszaga van. Nincs mit tenni, mert az ajtaja olyan rossz.Ebbe jól záródó ételes dobozba, de abba is becsomagolva teszem az ételt, az megóvja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!