Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A családom nem hajlandó...

A családom nem hajlandó normális ételeket enni, más is hasonló cipőben jár?

Figyelt kérdés
zsírban sült (disznó)húsok, zsírban sült krumpli, édesség halomszámra, cigaretta, kávé... Egy napom alatt több zöldséget meg gyümlcsöt eszek meg, mint ők egész héten együtt. A főtt hús, párolt zöldség fogalmát szerintem nem is ismerik. A zöldségről meg a gyümölcsről nem is beszélve. Hogyan lehetne ezt a vaksi csapatot kicsit gatyába rázni? mivel nemsokára haza kell költöznöm, és én ilyen ételeket nem fogok enni. még én vagyok hülyének nézve, hogy nem akarom magam minden nap üdítővel, csokoládéval, emészthetetlen hússal, meg tésztával tömni, hanem inkább több almát meg salátát eszek, emezekből kevesebbet. és inkább kicsivel kevesebb kaját eszek, minthogy jól bezabáljak, aztán meg egész nap fetrengjek és nyöszörögjek.
2014. máj. 5. 11:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem hasonló cipőben én is voltam, annyi különbséggel, hogy mi kölcsönösen nem akartuk egymást meggyőzni.
2014. máj. 5. 11:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Segíts be a főzésbe, és próbáld egészségesebbre készíteni az ételeket. Pl ha nem tudnak lemondani a sült krumpliról, tepsiben süssétek, vagy a húst is azzal együtt.

Készíts finom salátákat, párolt zöldséget a krumplihoz, húshoz. Kínáld nekik, ne csak te egyél belőle.

Ha kiporciózzátok tányérra, nagyon ízlésesen oda lehet készíteni, talán lesz kedvük megenni.

2014. máj. 5. 11:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért is akarod átnevelni őket? Ha te más étrenden élsz, meg lehet oldani.
2014. máj. 5. 12:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ha nem akarnak mást enni, akkor az életben nem fogod őket rávenni. Én már rég elköltöztem otthonról, de nálunk is ez volt. Most már rá tudom őket venni, de csak azért mert a határon van a cukorértékük, és életmódot váltottak.
2014. máj. 5. 12:27
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólásokat. nekem is az jutott eszembe, mint amit egyikőtök ír, hogy beszállni a főzésbe. Mondjuk heti 2x. Akkor nagyjából úgy is jönne ki, hogy 1 héten mindenki kb 2x csinál ebédet... és mikor rajtam a sor, akkor egészségesebb, meg gyomorkímélőbb ételt készítek...
2014. máj. 5. 13:01
 6/10 anonim ***** válasza:

Részben igazad van, Te jobban táplálkozol, részben kissé intoleráns vagy. Főtt húst és párolt zöldséget én sem ennék soha az életben... A zsírban sült disznóhús szuper, csak minőségi házi legyen és az én esetemben max. évi párszor... De nekem amúgyis könnyű, mert én odavagyok a zöldségekért és gyümölcsökért, más ízléssel nehezebb lehet, furcsállom és sajnálom azokat, akik alig esznek zöldséget. Nekem fontos az egészségem, de van, aki nem foglalkozik vele, hisz önnön sérthetetlenségében, s akkor sem változtat, amikor baj van. Pedig szegény testünket támogatni illene helyes táplálkozással, elég baja van anélkül is, hogy keresztbetennénk neki...

Cigi, üdítő (micsoda név, engem egy gyümölcs vagy limonádé üdít, cukros adalékanyagos izék nem, s szerintem ez így természetes), túl sok cukros édesség, ez valóban sehogyse jó, bár sajna elég tipikus errefelé :(

De csak mert valaki pl. zsírosan eszik, az nem baj. Nem vagyunk egyformák s nem Egy Igaz Út létezik a helyes táplálkozásban sem...

Amennyit én hallottam ilyen esetekről, túl sokat nem tehetsz. Az emberek roppantul tudnak ragaszkodni a megszokott táplálkozásukhoz... Van egy csoport, akire hatnak az észérvek, információk, de azt írod, Téged néznek hülyének, szóval nem úgy tűnik, hogy komolyan meghallgatnának. Esetleg megpróbálhatod azt, amit sokan a családjukkal: ízletes módon tálalod az egészségesebb ételeket, hátha megtetszik nekik. Jobbat nem tudok. Illetve ha tényleg lenyomja őket az evés és az nekik se jó, akkor kihasználhatod a szitut és megpróbálhatod elmondani nekik, hogy ez így nem OK, de azt hiszem, sokakat ez se érdekel. Vannak gyomorgyűrűs emberek, akik evés közben szenvednek, de telezabálják magukat....

2014. máj. 5. 17:57
 7/10 A kérdező kommentje:
az a poén, hogy van 1, akinek abszolút nem lenne szabad gondatlanul étkezni, mert így is egészségügyi problémái vannak pont az étel miatt, és orvosságot is szed rá, van egy elhízott, meg egy elhízásban levő. egyfolytában az egészséges rovatokat olvassák, már kivülről fújják az ilyeneket, és akkor is így étkeznek.
2014. máj. 5. 18:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Hm. Azt még el tudom képzelni, mert tudom, hogy van ilyen ember, hogy inkább betegen is gyógyszert szed, de nehogy már a táplálkozásán változtasson... De akik olvasnak táplálkozási témában, azok miért teszik, ha egyszer nem változtatnak? Vagy régebben ropsszabbul ettek és ez már a változtatás, tettek lépéseket legalább valamilyen irányban (mert amilyen cikkek vannak, nem biztos, hogy eljutott hozzájuk a megfelelő infó arról, hogy mi a valóban jó)? Ha nem, akkor igazán nem tudom, miért olvasgatnak, szórakozásból?
2014. máj. 5. 18:29
 9/10 A kérdező kommentje:
olvassák, hogy milyen káros a kóla, meg hogy vegyszer, meg tisztítószer, meg mocsok, erre ugyanúgy azt isszák
2014. máj. 5. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne akard eroszakkal vagy veszekedessel atnevelni oket, semmi ertelme, csak magadat huzod fel.

Jo otlet a fozesbeosztas, de akkor is batran fozhetsz, ha nem rajtad a sor. Ilyenkor keszits egeszseges eteleket es kinald meg oket, hogy maguktol jojjenek ra, mennyivel finomabb, mint az o verziojuk. Bevalik hidd el.

2014. máj. 5. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!