5 éves lányom fájlalja a lábát. Ez a növés miatt lehet, vagy mozgáshiány? Normális, volt nálatok is hasonló?
Szerintem sem ártana egy vérkép.
Gyulladás is lehet (főleg térdnél).
A lányomnak ennyi idős korában ugyanez volt (akkor ijedtünk meg, amikor óvodai sétánál az óvónő cipelte vissza a hátán, mert nem bírt továbbmenni).
A vérvételnél kiderült, hogy nagyon erősen vashiányos. Mire beszedte a vaspótlót, elmúlt a lábfájása.
Amúgy úszni járt, de úszás közben nem fájt a térde.
Az én lányomnál is volt ilyen, mondjuk ő korababa volt és eleve rosszabb a fizikai terhelhetősége, mint az átlagnak, de egy időben ő is fájlalta magát itt-ott (főleg csöves hosszú csontok, izmok) és a szokásosnál is fáradékonyabb volt. Kivizsgáltattuk A-Z-ig és semmi, a dokink szerint igenis van olyan, hogy "növekedési fájdalom". Rá is fogta, szerencsére pár hét alatt elmúlt, és közben tényleg rohamosan nőtt a leányzó. Pár hónap után megint volt egy periódus, amikor fájlalta magát, nőtt is közben hirtelen megint. Most épp nyugi van, de tudom, hogy ha megint borogatni kell éjjelente a sípcsontját, akkor mehetek új, nagyobb nadrágot venni...
Egyébként nem jár külön sportra, az udvaron minden nap kint vannak, meg mi délután is játszóterezünk kb egy órát, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!