Mondanátok olyan ételeket, amik egy katasztrófa után, pár évig még fogyaszthatóak lennének?
A könyvemhez gyűjtök információkat, és egy kis segítség kéne.
Egy, vagy két év elteltével mely élelmiszerek maradnak fogyaszthatóak, a boltok polcain, hűtés nélkül, a konzerven, és a tasakos levesen/készételeken kívül?
És tudja valaki, hogy mi a helyzet a fűszerekkel?
Azok általában meddig bírják?
A rumra és a cukor korlátlan ideig jó. A só sem romlik el. A megfelelően tartósított lekvár is évekig bírja.
A Spekrumon én is láttam a gyümölcskenyeret. Az élet az emberek után című sorozatban említették.
A jobb konzervek is 2-3 évig kibírják.
A chipest viszont nem célszerű elrakni! Havernak sikerült beszereznie egy fél éve lejárt szavatosságút a boltból. (Nem tudom, hogy árulhatták.) Nem volt jó!
Másik haverom ismerőse meg gyakran a kamrából szokott ajándékot adni a haveroméknak, és gyakori volt a lejárt édesség - lejárt után pár hónappal után már nem jók az édességek!
Ittam már lejárt Mirandát, enyhén penészes íze volt, ki is köptem.
Egyszer vételenül sérült kupakos Pepsihez jutottam hozzá. Az ereje elszállt, és hamarosan penészes lett.
Rum amúgy mindenképpen kell, mert fertőtlenítőszernek is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!