Mondanátok olyan ételeket, amik egy katasztrófa után, pár évig még fogyaszthatóak lennének?
A könyvemhez gyűjtök információkat, és egy kis segítség kéne.
Egy, vagy két év elteltével mely élelmiszerek maradnak fogyaszthatóak, a boltok polcain, hűtés nélkül, a konzerven, és a tasakos levesen/készételeken kívül?
Száraztészta, liszt, griz, só, cukor, rizs, beföttek, lekvárok.
A tasakos levesek/készételek ellenben rövid idö alatt megromlanak, nem lehet évekig tárolni.
Semmi szégyellnivaló nincsen abban, ha spájzolni akarsz, akár katasztrófára készülve, akár erdőbe rohanós menekülési útvonalhoz, akár bármi máshoz.
Ezt hívják Preppingnek: [link]
Azon túl pedig, hogy nem autentikus a könyv fedősztori, azért ha belegondolsz, eleve szánalmas lenne az a magára valamit is adó író, aki itt és így akar anyagot gyűjteni egy készülő könyvhöz.
Legyen az akár kizárólag ennek a témának szentelt riport-könyv, vagy csak X alműfajú regény/novella, amiben max. 2 sornyi megemlítés erejéig szerepelnének csak ezek a kaják, akkor is komolytalan és dilettáns munkára vallana.
Sok szerencsét!
Amerikai gyümölcskenyér! :)
Egyszer az 1800-as években egy nagymama épp kivette a sütőből, és meghalt.
A család kegyeletből nem ette meg, mert egy utolsó személyes emlék volt.
Generációkkal később még mindig megvolt, és egyszer a család úgy döntött, hogy megkóstolja, mert nem láttak rajta semmi különösebb elváltozást, és kíváncsiak voltak.
Teljesen tökéletes volt!
Szóval 150 évet bizonyítottan kibír! :D
A spektrumon volt!
...és amúgy meg szárított dolgok.
Aszalt gyümölcsök, szárított sonkák..
ma 19:06
Sok kezdő könyvíró,(aki először csak blogol) bevonja a rajongóit is. Valamint sok írótól olvastam, hogy ha valami nem tiszta számukra, akkor előszeretettel használják a google segítségét... én pedig itt kérek segítséget.
Szerintem szívem joga....
Köszi a jókívánságot, neked is hasonló jókat!
Köszönöm a tippeket mindenkinek :)
Én legelőször a tasakos levesekre/készételekre, és a tésztákra gondoltam, de megfordultak a fejemben az ecetes savanyúságok, a méz,instant ital porok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!