Miért nem szabad a mirelit cuccot felengedés után újra lefagyasztani?
Figyelt kérdés
Szalmakrumplit vette, de elfelejtettem betenni a fagyóba, csak a hűtő részen volt. Nem engedett fel teljesen. Baja lesz, ha visszateszem a fagyasztóba? :S2009. dec. 18. 18:18
1/5 anonim válasza:
nem lesz baja...szerintem csak a hús romlana meg ilyenkor
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :) Csak aggódtam, mert 2 kiló, és annyit nem bírok megenni egyszerre :)
2009. dec. 18. 18:47
3/5 anonim válasza:
Csak a húsféléknél lehet esetleg gond, mert a fagyasztás során a keleetkezö jégkristályok szétszaggatják a sejtek egyrészét és igy könnyebben tudna romlani. A húson lévö baktériumok (ami mindig található a húsokon, akármilyne tisztán is kezelik) a fagyasztáskor nem pusztulnak el, csak pihennek. A kiolvasztáskor aktiválódnak, és mivel a sejtek már nem épek, ezért sokkal gyorsabban tudnak szaporodni. Normál esetben mire ez beköbvetkezne, addigra már megsüti/fözi az embert. Ha viszont visszafagyasztja, akkor a következö kiolvasztáskor ez a folyamat már elöbbre van és lehetséges, hogy bajt okoz, de nem feltétlen következik be.
4/5 anonim válasza:
az újrafagyasztásnak két veszélye van: az első inkább csak minőségromlás: a kiolvasztott és újrafagyasztott étel tápértéke, íze csökken, állaga romlik (ez főleg a megolvadt víztartalom újrakristályosodása miatt). mondjuk szerencsére ez a gyakoribb, de azért inkább tényleg tartsuk be a szabályt!
a második veszély, amiről itt már szóltak előttem, hogy a felolvasztás során az élelmiszer romlása felgyorsul, és ha egy szakszerűtlen kiolvasztás (mert elvileg hűtőben kellene kiolvasztani) után egy már baktériumoktól hemzsegő ételt újra lefagyasztas, az újabb kiolvasztással nő a kockázata egy esetleges mérgezésnek. ugyanis a fagyasztás nem posztít el minden bacit, van ami csak elszenderedik és várja, hogy újra támadhasson...
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, nem is gondoltam volna... mondjuk mivel húst nem eszek, nem fordulhat velem ilyen elő :) Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek :)
2009. dec. 18. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!