Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Húsevők, tisztában vagytok...

Húsevők, tisztában vagytok azzal is mi van abban amit ti esztek?

Figyelt kérdés
Csak mert rákerestem a szójára, erre kismillió vegákat oltogató olyan válasz van, jujj a vegák betegek, meghalnak, GMO meg hormon stb. Tudtátok, hogy egy húsevő több szóját eszik meg, mint egy vega az élete során? Hogy az állatok génmódosított takarmányon nőnek fel jó sok hormonnal és antibiotikumokkal dúsítva? Ha ennyire aggódtok a vega étrend miatt, e felett hogyan tudtok olyan könnyen napirendre térni, ez tényleg érdekelne.

2014. márc. 31. 21:28
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Én vegetáriánus vagyok, és nagyon szeretem a szóját,a tofut, búzahúst, és undorítónak tartom ahogy beszélnek ezekről a finom, legtöbb esetben bio alapanyagokról, ételekről a húsevők.
2014. márc. 31. 22:36
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

".. pl. nagyon sok aminosav csak a húsban található meg és nem lehet semmilyen növénnyel pótolni..

Ilyen aminosav nincs.

Az állatok takarmányában (az okológiai gazdaságok kivételével) többnyire import kukorica és szója is van (mivel az országban több fogy, mint amit megtermelnek), ezek nagy része pedig GMO. Ezt veszi meg Józsi bácsi is, aki otthon eteti az állatait. Nem nagyon lehet kikerülni. Nagyüzemi állattartásban mind ilyenen nőnek fel. Nálunk a tehenészetben már a borjak tejpótlójába is GMO szója van keverve, rá is van írva zárójelben a zsákra. Magyarországon csak a GMO növények termesztése tiltott, a haszonállatok etetésére fel lehet használni, és meg is teszik.

2014. márc. 31. 22:50
 13/25 anonim ***** válasza:
Nálunk ebből nincs gond :) Tenyésztünk állatokat, így mindig háztáji a hús
2014. márc. 31. 23:11
 14/25 anonim ***** válasza:
28%

Nos, mivel itt mindenki szakértő, szeretném megkérdezni: mi a gond a GMO takarmánnyal? Milyen egészségügyi hatása van az emberre, ha GMO kaját zabáló malacot eszik?

A kérdésem őszinte kérdés, nem akarok állítani semmit, csak kíváncsi vagyok a válaszra - nem VÉLEMÉNYEKRE, hanem TÉNYEKRE, tegyük hozzá...

2014. ápr. 1. 00:28
 15/25 doboszoli ***** válasza:

Igen, tisztában vagyok, de vállalom.

NEM aggódom a vegák miatt, mindenki maga dönti el, hogy neki mi a jó.

Te eszed a tofut, én maradok a tarjánál.

2014. ápr. 1. 06:18
 16/25 A kérdező kommentje:
Na látod 14-es erről beszélek. A tofu tekintetében mindig minden húst fogyasztó hozzászóló szakértőként osztja a hülyeségeit, a hús meg tökmindegy milyen, honnan való az természetétől fogva tökéletes alapanyag, pedig úgy tudom kevesen vadásszák a csirkét...
2014. ápr. 1. 08:01
 17/25 A kérdező kommentje:
doboszoli: ha mindenki így gondolná és magához is ilyen őszinte lenne akkor nem lenne a kérdésem sem aktuális, de te is láthatod, hogy ez nem így van, csak bele kell olvasni pár topicba.
2014. ápr. 1. 08:12
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
A GMO növények nem azonosak a nemesített növényekkel. A génmódosítás a természetben önmagától soha be nem következő megváltoztatása egy növénynek. Hogy hogyan csinálják és milyen hatásai vannak arról az interneten rengeteg cik van, ha tényleg érdekelne rákeresnél. Magyarul Dr. Pusztai Árpád könyvét olvasd el, bár őt is igyekeztek hiteltelenné tenni, de a mai napig küzdenek kutatótársaival az igazukért. Nemrég németül dokumentumfilm is készült erről. De rengeteg cikket is találsz róla, vagy idegen nyelvű könyveket, tanulmányokat, amikben állatkísérletekben is bizonyították, hogy nem egészséges. Az ilyen kutatókat megpróbálják elhallgattatni, mert a GMO magokat előállító vállalatoknak (Monsanto, Singenta), akik a kezükben tartják az egészet, nem éri meg, ha rosszat terjesztenek róla. A célja nem a világszintű éhezés megoldása, hanem hogy mindenki csak az ő GMO magjaikat termessze, amik magját nem lehet következő évben elvetni (mint a normál magoknál), újra tőlük kell megvenni jó pénzért, valamint a megszokott növényvédő szereket és műtrágyákat sem lehet használni, csak az ő termékeiket (így van létrehozva a növény), amit persze szintén ők gyártanak. Ezek a termékek viszont tönkreteszik a talajt. 4-5 év alatt terméketlenné válik a terület, ahol GMO szóját vagy kukoricát termesztettek, ezért újabb erdőirtásokra van szükség a területnyerés miatt. A helyi kisebb gazdákat és az őslakosokat a szójabárók elűzik a földjeikről, a földek mellett élő emberek rákosak lesznek, a gyerekeik mindenféle rendellenességgel születnek a használt gyomirtóktól, amit repülőről permeteznek. De elég, ha csak az indiai gyapottermesztők tömeges öngyilkosságáról olvasol, akiket sikerült rábeszélniük a GMO gyapotra. Vagy az USA-ban folyó perekre, ahol kötelezik a gazdákat az ilyen magok termesztésére, és ha nem engedelmeskedsz beperelnek. Rengeteget lehetne még írni, hiszen ott vannak még a genetikailag manipulált állatok is. De van egy olyan érzésem, hogy téged nem igazán érdekel, hogy egészséges-e vagy hogy milyen pusztító hatással van a növényekre, az emberekre, az állatokra vagy a környezetre, csak megpróbálod elbagatelizálni a problémát, és gondolom mindegy ki mit írna, úgyis azt írod, hogy a forrás nem elég hiteles. Mindegy, a lényeg az, ha valaki akar, akkor talál erről információkat.
2014. ápr. 1. 08:25
 19/25 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele, de nekem szükségem van a húsra, igaz leginkább csak a baromfit kívánom, abból is háztájit veszem, de én úgy étkezem, hogy mindig azt eszem, amit a szervezetem megkíván, mindig jelzi, hogy mire van szükségem.

Azt hiszem, hogy mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy milyen szempontok szerint étkezik, engem speciel hidegen hagy, hogy valaki vega, vagy sem, de irritál az egymás cseszegetése.

2014. ápr. 1. 08:38
 20/25 A kérdező kommentje:
A kérdésem ám nem arról szól , hogy miért bántják vegákat a vegaságuk miatt, hanem hogy miért nem abban művelődnek, és miért nem az érdekli a húsfogyasztók, hogy az a hús amit ők maguk fogyasztanak milyen minőségű és miért akkora szakértők azokkal az élelmiszerekkel kapcsolatban amit ők (úgy gondolnak) nem is esznek. Nem fordítva kellene lenni?
2014. ápr. 1. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!