A legfinomabb lecsó receptjét keresem. Ismered?
Nagyon szeretem a lecsót, bármilyen szokás/titkos összetevő/paprika érdekel :)
Te hogy készíted?
Tegnap valaki a legfinomabb pizza felöl érdeklődött, le lettem nyomva. Az összes hasonló kérdésnél is.
Semmi értelme ezeknek a kérdéseknek. Az a legfínomabb, amelyik neked ízlik. Annyi bizonyos, nagyon sok múlik az alapanyagokon, különösen a fűszerpaprikát, amelyet kis hazánkban csak ismerőstől szabad venni. Boltban nem kapható.
Én egészségtelenül készítem, mert nem tudom elviselni sem az olajos, sem a margarinos, sem a vajas változatot. Sok hagymát használok, kevés paradicsomot.
(Van egy olyan konzerv, amire az van írva, hogy Lecsó 30% paprikával. Nálam ez 90%).
Kb. 1 kg zöldpaprikához egy nagy fej vereshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, két kisebb, vagy egy nagyobb paradicsomot veszek. Gyengén, vagy egyáltalán nem sózom. A gyakori recept helyett én a pirospaprikát csak a végefelé teszerm rá. (Nem pörköltalapból indulok ki).
Felvert tojást öntök rá a végén, amit nem szárítok ki. Elkevergetem, de nem annyira, hogy massza legyen.
Sokféle egyébbel ettem/készítettem már, de nem szeretek benne egyebet. Sem szalonnát, sem kolbászt, egyebeket.
Viszont a pörköltet gyakran készítem "lecsósra", azan bővebben adok hozzá zöldpaprikát.
Ha szereted a halat : Törpe harcsás lecsó:
Füstölt szalonna zsírjára piritjuk : majd a szalonna zsírján az apróra vágott hagymát: Ha lesült a hagyma ,pirospaprikával füszerezük.
Ráteszük a 1,5 kg összevágott lecsó paprikát ( mi mindig többfé színű paprikábol készitjük ) hozzá adjuk a paradicsomot: Ehez nem írok mennyiséget mert van aki sok paradicsommal szereti van aki nem:Én általában 1kg körül szoktam bele tenni. Só ,bors , amikor a lecsó már félig megpuhult :akkor kb 1kg kisebb egészben vagy darabolt törpeharcsát hozzádajuk. készre pároljuk. Amikor kész akkor tálaláskor lesütött szallonna darbokat a lecsó tetejére teszük : Felénk hagymás tocsnival tálalják.
Akkor jó a sürü szaftja :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!