Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A legfinomabb lecsó receptjét...

A legfinomabb lecsó receptjét keresem. Ismered?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a lecsót, bármilyen szokás/titkos összetevő/paprika érdekel :)


Te hogy készíted?



2014. márc. 24. 22:57
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*praktika
2014. márc. 24. 22:58
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap valaki a legfinomabb pizza felöl érdeklődött, le lettem nyomva. Az összes hasonló kérdésnél is.

Semmi értelme ezeknek a kérdéseknek. Az a legfínomabb, amelyik neked ízlik. Annyi bizonyos, nagyon sok múlik az alapanyagokon, különösen a fűszerpaprikát, amelyet kis hazánkban csak ismerőstől szabad venni. Boltban nem kapható.


Én egészségtelenül készítem, mert nem tudom elviselni sem az olajos, sem a margarinos, sem a vajas változatot. Sok hagymát használok, kevés paradicsomot.


(Van egy olyan konzerv, amire az van írva, hogy Lecsó 30% paprikával. Nálam ez 90%).


Kb. 1 kg zöldpaprikához egy nagy fej vereshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, két kisebb, vagy egy nagyobb paradicsomot veszek. Gyengén, vagy egyáltalán nem sózom. A gyakori recept helyett én a pirospaprikát csak a végefelé teszerm rá. (Nem pörköltalapból indulok ki).

Felvert tojást öntök rá a végén, amit nem szárítok ki. Elkevergetem, de nem annyira, hogy massza legyen.

Sokféle egyébbel ettem/készítettem már, de nem szeretek benne egyebet. Sem szalonnát, sem kolbászt, egyebeket.

Viszont a pörköltet gyakran készítem "lecsósra", azan bővebben adok hozzá zöldpaprikát.

2014. márc. 24. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
készítsd szeretettel :) na meg sok paradicsommal és egy kis szalonnával,majorannával fűszerezve :)
2014. márc. 25. 02:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 mustafa33 ***** válasza:
100%
Ismerem.
2014. márc. 25. 03:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
sonka+ tojás
2014. márc. 25. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Házi szalonnát csíkokra vágok és addig pirítom, míg kisül belőle a zsír, erre jön a száljaira vágott nagy fej hagyma, és pár karika finom szárazkolbász, megdinsztelem és rádobom a felszeletelt paprikát (nyáron bogyisz, télen vékonyabb húsú zöldpaprika és egy db csípős hegyespaprika), ezzel átkavarom, majd hozzáadom a héjától megfosztott , feldarabolt jó minőségű (édes, lédús, jó érett) paradicsomot, lefedem és addig főzöm, míg a paradicsom szétfő, a paprika kissé még roppanós, megsózom, ilyenkor kevés őrölt pirospaprikát is adok hozzá, néha kevéske vizet is öntök hozzá. Úgy szeretjük ha sok és jó sűrű a szaftja. Szoktam mellé főzni rizst, tarhonyát, bulgurt a férfiaknak, én tésztával, vagy friss, ropogós kenyérrel szeretem.
2014. márc. 25. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:

Ha szereted a halat : Törpe harcsás lecsó:

Füstölt szalonna zsírjára piritjuk : majd a szalonna zsírján az apróra vágott hagymát: Ha lesült a hagyma ,pirospaprikával füszerezük.

Ráteszük a 1,5 kg összevágott lecsó paprikát ( mi mindig többfé színű paprikábol készitjük ) hozzá adjuk a paradicsomot: Ehez nem írok mennyiséget mert van aki sok paradicsommal szereti van aki nem:Én általában 1kg körül szoktam bele tenni. Só ,bors , amikor a lecsó már félig megpuhult :akkor kb 1kg kisebb egészben vagy darabolt törpeharcsát hozzádajuk. készre pároljuk. Amikor kész akkor tálaláskor lesütött szallonna darbokat a lecsó tetejére teszük : Felénk hagymás tocsnival tálalják.

Akkor jó a sürü szaftja :

2014. márc. 25. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
Nekem legjobban a szegfűgombás lecsó ízlik, kicsit csípősen, jó háziszalonnával egy ízorgia.
2014. márc. 25. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
Én jobban szeretem tejfölösen. Hagymát, paprikát, paradicsomot, összerottyantani, fűszerek, majd ha jó puha, rá egy doboz tejföl. Összekeverni, majd pár perc múlva kész. A tejföltöltől lesz leve, én nagyon szeretek kenyeret belemártogatni és úgy enni hozzá.
2014. márc. 25. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
Nekem a lecsó akkor a legfinomabb, ha nincs benne mas csak hagyma, paprika es paradicsom. Fűszernek csak só. Időnként par darab erős paprikával es -bocsi- cukorral :D
2014. márc. 25. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!