Ha egy jénai tálba készítek kekszes főzött pudingot, és úgy akarom tálalni, hogy megdermedés után az egészet fejre állítom, akkor nem fog szétcsúszni az egész?
Figyelt kérdés
a jénai kb. 7-8 cm mély, 10cm széles, kb.22cm hosszú.
A végén, ha sikerül szépen kifordítani, szeletelni akarom. Sikerülni fog?
2009. dec. 15. 14:52
1/4 anonim válasza:
Ez függ a pudingpor minőségétől. De akkor csináld kevesebb tejjel. mondjuk az egy csomaghoz, ne féllitert, csak 4 dl-t használj.
2/4 anonim válasza:
Jobb, ha a megfött, de már nem egész forró puddingot töltöd a jénaiba ugy, hogy elötte kibéleled a tálat folpakkal. Igy könnyebben ki tudod boritani és utánna a fólát lehúzva könnyen lehet szeletni is. A puddingot viszont egész sürüre kell fözni, mert különben nem köt rendesen meg.
3/4 anonim válasza:
Az is jó, ha betöltés előtt hideg vízzel kiöblíted a tálat és még nedvesen töltöd bele a pudingot. Szerintem is egy gondolatnyival kevesebb tejet tégy bele, de ne 20%-kal, mert akkor nagyon tömör lesz. Ne legyen sokkal alacsonyabb a süti szintje, mint a tál széle, mert akkor, ha felfordítod, a "zuttyanás"tól megsérülhet. Az, hogy mennyire stabil a süti, függ attól is, hogy mennyi kekszet (esetleg babapiskótát?) teszel bele.
4/4 anonim válasza:
Én csináltam már ilyet!Annyi különbséggel hogy én a pudingba raktam egy zacsi zselatint is!Nem érződik rajta, de nem esik szét!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!