Itt egy cikk erről, azt írják benne, hogy:
"Szóval, a konyak valójában a brandy nemesebb fajtája. Azt a borpárlatot nevezik konyaknak, amely a híres nyugat-franciaországi Cognac vidékén készült. Emellett persze még számos kritériumnak kell megfelelnie, például kétszeresen kell lepárolni, csak meghatározott szőlőfajtából készülhet, francia tölgyfa hordókban kell érlelni, és ennek a folyamatnak legalább két évig kell tartania."
Az országban a legtöbben (főleg az idősebbek) még mindig a brandyt értik „konyak” alatt.
A cognac (ami most már eredetvédett, tehát ugyanúgy nem szabadna másképp betűzni, mint ahogy a pálinkát sem) egy szigorúbban szabályozott, kizárólag a franciaországi cognac környékén készíthető érlelt borpárlat, amiből (a mezei brandyvel ellentétben) nem nagyon éri meg olcsóbbakat csinálni.
Persze brandyből is létezik többféle eredetvédett (pl. a Brandy de Jerez) és az is lehet csúcsminőségű, csak azokat kevesen ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!