Milyen néven keressem az étlapokon a rántott sertést/csirkét?
Csak otlet (nagyanyamtol tanultam): ha mégis nekiallsz panirozasnak, akkor pl. a kipanirozott sertesszeleteket egyesevel vagy par darabonkent lecelofanozva tudod mélyhutoben fagyasztva tarolni. Tehat eleg egyetlen egyszer 1-2 havonta paniroznod nagy tetelben:-), es utana barmikor eleg kivenned a melyhutobol este a panirozott hust es masnap bedobod (folengedes utan es a folengedest ne mikroban csinald, legalabbis nekem az nem jott be; nagyanyam fagyottan is siman beledobta a forro olajba) Szoval bedobod a folforrositott olajba es mar eheted is. Nagyon praktikus, mert akar ketnaponta is ehetsz rantott hust, mikozben havi egyszer panirozol, azt meg ugyanugy csinalhatod szakaszosan...mi egyebkent villaval fogjuk meg a hust es ugy martogatjuk a tojasba es utana a panirba is, igy a kezem nem lesz se tojasos, se morzsas.
Es igen becsi szelet neven fut a rantott hus:-), a parizsiasannal ha jol tudom csak lisztbe es tojasba van forgatva.
80 eves nagypapamat elvittuk hiperszuper etterembe, mondtuk barmit ehet...erre mit rendel: rantott hust (kb.80 eve minden vasarnap tuti azt eszik;-))
Bár nem értek egyet veled mindenben, amit írtál, én felpontoztalak most, a kérdésre válaszoltál, értelmesen, és én is utálom, ha azért pontoznak le, mert a véleményünk nem egyezik. Attól még a válaszod HASZNOS. hülyeség ez a pontozósdi.
És még egyszer: minden bécsi szelet rántott szelet, de nem minden rántott szelet bécsi szelet. A bécsi szelet borjúból készül, ahol nem abból csinálják, de annak nevezik, az a tipikus magyar étterem, ami sznobkodó, de a gasztronómiáról és a vendéglátásról semmit sem tudnak (illetve egy rakás hülyeséget, ami az utóbbi évtizedekben elterjedt).
A kedves lepontozókat és vitázókat emlékeztetném a kérdésre, mely nem gasztronómiai jellegű, hanem praktikus.
Márpedig a magyar éttermekben mindenhol megtalálni a rántott húst, a puccosakat nem számítva. És ott Bécsi szeletnek szokták hívni, akár helyes az elnevezés, akár nem.
Mint ahogyan a Gordon Blue sem helyes, de rengeteg helyen így írják.
Rántott csirkével már ritkábban találkozni, inkább a kisvendéglőkre, kifőzdékre, talpon álló étkezdékre jellemző.
Azt sem tudom, a kézcserélgetős javaslatommal mi a baj. Kérdezte ezt is, s a módszert szakácstól lestem el, s jól működik.
"Mint ahogyan a Gordon Blue sem helyes, de rengeteg helyen így írják. "
De érdemes hozzátenni, hogy ott nem is érdemes enni, nem? Vagy baj, ha némi teljesen alapfokú gasztronómiai kulturát is próbálunk csepegtetni? zavar téged?
"Azt sem tudom, a kézcserélgetős javaslatommal mi a baj. Kérdezte ezt is, s a módszert szakácstól lestem el, s jól működik."
Semmi baj nincs vele, sőt, értelmes tanács volt.
Arra, hogy mennyire nincs étlapon:
Bécsiszelet vendéglő:
"Kis" Bécsi szelet Borjúhúsból
"Kis" Bécsi szelet Pulykahúsból
"Kis" Bécsi szelet Sertéshúsból
Bohémia Sörkonyha:
Rántott csirkemell hasábburgonyával
Iparos Kisvendéglő:
Rántott csirkecomb
Milánói sertésborda
Rántott borda
Óriás bécsi szelet
Pálma Vendéglő:
Csirkecomb rántva
Rántott csirkemell
Rántott szelet
Párizsi sertésszelet
Hány száz étterem étlapját hozzam fel példának?
Rántott szelet, rántott hús, bécsi szelet, stb...
Általában minden étteremben készítenek és van az étlapon is!
Étlapon a sertés ételeknél is megtalálható, szárnyasoknál is.
Így eltudod dönteni te magad, hogy akkor milyen állat húsából kéred a rántott húst, de szerintem ha nincs az étlapon akkor megkérdezed a pincért, hogy eltudnák-e neked készíteni és még azt is megmondhatod, hogy milyen húsból kéred. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!