Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen néven keressem az...

Milyen néven keressem az étlapokon a rántott sertést/csirkét?

Figyelt kérdés
Tudom, minek megy étterembe, aki rántott húst akar enni, de én nagyon szeretem, magam megcsinálni viszont nem (bármi mást szívesen elkészítek, de a panírozás a halálom), ezért ha étterembe megyek, akkor szeretek ezt enni. De sokszor nem találom az étlapon. Van valami másik elnevezése?
2014. márc. 8. 21:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%

Csak otlet (nagyanyamtol tanultam): ha mégis nekiallsz panirozasnak, akkor pl. a kipanirozott sertesszeleteket egyesevel vagy par darabonkent lecelofanozva tudod mélyhutoben fagyasztva tarolni. Tehat eleg egyetlen egyszer 1-2 havonta paniroznod nagy tetelben:-), es utana barmikor eleg kivenned a melyhutobol este a panirozott hust es masnap bedobod (folengedes utan es a folengedest ne mikroban csinald, legalabbis nekem az nem jott be; nagyanyam fagyottan is siman beledobta a forro olajba) Szoval bedobod a folforrositott olajba es mar eheted is. Nagyon praktikus, mert akar ketnaponta is ehetsz rantott hust, mikozben havi egyszer panirozol, azt meg ugyanugy csinalhatod szakaszosan...mi egyebkent villaval fogjuk meg a hust es ugy martogatjuk a tojasba es utana a panirba is, igy a kezem nem lesz se tojasos, se morzsas.


Es igen becsi szelet neven fut a rantott hus:-), a parizsiasannal ha jol tudom csak lisztbe es tojasba van forgatva.

80 eves nagypapamat elvittuk hiperszuper etterembe, mondtuk barmit ehet...erre mit rendel: rantott hust (kb.80 eve minden vasarnap tuti azt eszik;-))

2014. márc. 8. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

Bár nem értek egyet veled mindenben, amit írtál, én felpontoztalak most, a kérdésre válaszoltál, értelmesen, és én is utálom, ha azért pontoznak le, mert a véleményünk nem egyezik. Attól még a válaszod HASZNOS. hülyeség ez a pontozósdi.


És még egyszer: minden bécsi szelet rántott szelet, de nem minden rántott szelet bécsi szelet. A bécsi szelet borjúból készül, ahol nem abból csinálják, de annak nevezik, az a tipikus magyar étterem, ami sznobkodó, de a gasztronómiáról és a vendéglátásról semmit sem tudnak (illetve egy rakás hülyeséget, ami az utóbbi évtizedekben elterjedt).

2014. márc. 8. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

A kedves lepontozókat és vitázókat emlékeztetném a kérdésre, mely nem gasztronómiai jellegű, hanem praktikus.

Márpedig a magyar éttermekben mindenhol megtalálni a rántott húst, a puccosakat nem számítva. És ott Bécsi szeletnek szokták hívni, akár helyes az elnevezés, akár nem.

Mint ahogyan a Gordon Blue sem helyes, de rengeteg helyen így írják.

Rántott csirkével már ritkábban találkozni, inkább a kisvendéglőkre, kifőzdékre, talpon álló étkezdékre jellemző.

Azt sem tudom, a kézcserélgetős javaslatommal mi a baj. Kérdezte ezt is, s a módszert szakácstól lestem el, s jól működik.

2014. márc. 8. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
17%

"Mint ahogyan a Gordon Blue sem helyes, de rengeteg helyen így írják. "

De érdemes hozzátenni, hogy ott nem is érdemes enni, nem? Vagy baj, ha némi teljesen alapfokú gasztronómiai kulturát is próbálunk csepegtetni? zavar téged?

2014. márc. 8. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Azt sem tudom, a kézcserélgetős javaslatommal mi a baj. Kérdezte ezt is, s a módszert szakácstól lestem el, s jól működik."

Semmi baj nincs vele, sőt, értelmes tanács volt.

2014. márc. 8. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
68%

Arra, hogy mennyire nincs étlapon:


Bécsiszelet vendéglő:

"Kis" Bécsi szelet Borjúhúsból

"Kis" Bécsi szelet Pulykahúsból

"Kis" Bécsi szelet Sertéshúsból


Bohémia Sörkonyha:

Rántott csirkemell hasábburgonyával


Iparos Kisvendéglő:

Rántott csirkecomb

Milánói sertésborda

Rántott borda

Óriás bécsi szelet


Pálma Vendéglő:

Csirkecomb rántva

Rántott csirkemell

Rántott szelet

Párizsi sertésszelet


Hány száz étterem étlapját hozzam fel példának?

2014. márc. 8. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
28%

Rántott szelet, rántott hús, bécsi szelet, stb...


Általában minden étteremben készítenek és van az étlapon is!


Étlapon a sertés ételeknél is megtalálható, szárnyasoknál is.


Így eltudod dönteni te magad, hogy akkor milyen állat húsából kéred a rántott húst, de szerintem ha nincs az étlapon akkor megkérdezed a pincért, hogy eltudnák-e neked készíteni és még azt is megmondhatod, hogy milyen húsból kéred. :)

2014. márc. 8. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!