Milyen néven keressem az étlapokon a rántott sertést/csirkét?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Csak otlet (nagyanyamtol tanultam): ha mégis nekiallsz panirozasnak, akkor pl. a kipanirozott sertesszeleteket egyesevel vagy par darabonkent lecelofanozva tudod mélyhutoben fagyasztva tarolni. Tehat eleg egyetlen egyszer 1-2 havonta paniroznod nagy tetelben:-), es utana barmikor eleg kivenned a melyhutobol este a panirozott hust es masnap bedobod (folengedes utan es a folengedest ne mikroban csinald, legalabbis nekem az nem jott be; nagyanyam fagyottan is siman beledobta a forro olajba) Szoval bedobod a folforrositott olajba es mar eheted is. Nagyon praktikus, mert akar ketnaponta is ehetsz rantott hust, mikozben havi egyszer panirozol, azt meg ugyanugy csinalhatod szakaszosan...mi egyebkent villaval fogjuk meg a hust es ugy martogatjuk a tojasba es utana a panirba is, igy a kezem nem lesz se tojasos, se morzsas.
Es igen becsi szelet neven fut a rantott hus:-), a parizsiasannal ha jol tudom csak lisztbe es tojasba van forgatva.
80 eves nagypapamat elvittuk hiperszuper etterembe, mondtuk barmit ehet...erre mit rendel: rantott hust (kb.80 eve minden vasarnap tuti azt eszik;-))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Bár nem értek egyet veled mindenben, amit írtál, én felpontoztalak most, a kérdésre válaszoltál, értelmesen, és én is utálom, ha azért pontoznak le, mert a véleményünk nem egyezik. Attól még a válaszod HASZNOS. hülyeség ez a pontozósdi.
És még egyszer: minden bécsi szelet rántott szelet, de nem minden rántott szelet bécsi szelet. A bécsi szelet borjúból készül, ahol nem abból csinálják, de annak nevezik, az a tipikus magyar étterem, ami sznobkodó, de a gasztronómiáról és a vendéglátásról semmit sem tudnak (illetve egy rakás hülyeséget, ami az utóbbi évtizedekben elterjedt).
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A kedves lepontozókat és vitázókat emlékeztetném a kérdésre, mely nem gasztronómiai jellegű, hanem praktikus.
Márpedig a magyar éttermekben mindenhol megtalálni a rántott húst, a puccosakat nem számítva. És ott Bécsi szeletnek szokták hívni, akár helyes az elnevezés, akár nem.
Mint ahogyan a Gordon Blue sem helyes, de rengeteg helyen így írják.
Rántott csirkével már ritkábban találkozni, inkább a kisvendéglőkre, kifőzdékre, talpon álló étkezdékre jellemző.
Azt sem tudom, a kézcserélgetős javaslatommal mi a baj. Kérdezte ezt is, s a módszert szakácstól lestem el, s jól működik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Mint ahogyan a Gordon Blue sem helyes, de rengeteg helyen így írják. "
De érdemes hozzátenni, hogy ott nem is érdemes enni, nem? Vagy baj, ha némi teljesen alapfokú gasztronómiai kulturát is próbálunk csepegtetni? zavar téged?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Azt sem tudom, a kézcserélgetős javaslatommal mi a baj. Kérdezte ezt is, s a módszert szakácstól lestem el, s jól működik."
Semmi baj nincs vele, sőt, értelmes tanács volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Arra, hogy mennyire nincs étlapon:
Bécsiszelet vendéglő:
"Kis" Bécsi szelet Borjúhúsból
"Kis" Bécsi szelet Pulykahúsból
"Kis" Bécsi szelet Sertéshúsból
Bohémia Sörkonyha:
Rántott csirkemell hasábburgonyával
Iparos Kisvendéglő:
Rántott csirkecomb
Milánói sertésborda
Rántott borda
Óriás bécsi szelet
Pálma Vendéglő:
Csirkecomb rántva
Rántott csirkemell
Rántott szelet
Párizsi sertésszelet
Hány száz étterem étlapját hozzam fel példának?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Rántott szelet, rántott hús, bécsi szelet, stb...
Általában minden étteremben készítenek és van az étlapon is!
Étlapon a sertés ételeknél is megtalálható, szárnyasoknál is.
Így eltudod dönteni te magad, hogy akkor milyen állat húsából kéred a rántott húst, de szerintem ha nincs az étlapon akkor megkérdezed a pincért, hogy eltudnák-e neked készíteni és még azt is megmondhatod, hogy milyen húsból kéred. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!