Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen néven keressem az...

Milyen néven keressem az étlapokon a rántott sertést/csirkét?

Figyelt kérdés
Tudom, minek megy étterembe, aki rántott húst akar enni, de én nagyon szeretem, magam megcsinálni viszont nem (bármi mást szívesen elkészítek, de a panírozás a halálom), ezért ha étterembe megyek, akkor szeretek ezt enni. De sokszor nem találom az étlapon. Van valami másik elnevezése?
2014. márc. 8. 21:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
25%

Nincs másik elnevezése.

Mivel van a világon vagy 90825452709074564 trilliárd étel, közel sem biztos, hogy pont a rántott csirke rajta lesz az étlapon.


Sőt!

Pont azért, mert elég alap kaja, amit bárki megcsinál otthon, manapság elég cikinek számít ilyen ételeket étlapra írni.


Meg mivel általában minden konyhán van hozzá alapanyag, ezért is tök fölösleges ráírni az étlapra. Ha valaki azt akar enni, egyszerűen megmondja a felszolgálónak, aki továbbítja a szakácsnak, aki vagy megcsinálja, vagy nem.

(vagy meg kell csinálnia, vagy nem, nem rajta múlik)

2014. márc. 8. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
84%

Bécsi szelet. Rántott szelet, Milánói borda (csak így milánói makaróni a körete a rántott húsnak).

De az sem ciki, ha megkérdezed a felszolgálót.


És egyáltalán nem biztos, hogy megcsinálják csak úgy. Én felszolgáló voltam, férjem szakács, és rengeteg helyen dolgoztunk, ahol az van, ami az étlapon van. Nincs külön kérés.


És pont azért van rajta az étlapokon a "rántott hús", mert alap kaja, és nagyon népszerű.

2014. márc. 8. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
35%

Általában bécsi szelet néven, ha tojás-liszt-morzsa a bundája, s párizsi szelet, ha tojás-liszt-tojás a panír. Rántott csirke szerintem az étlapokon is az.

Szakács ismerősömtől halottam, hogy sokan ezt tartják a legbiztonságosabb ételnek, ha kétségeink vannak a konyhával kapcsolatban, pedig a bunda sok mindent eltakar.


Elsőhöz annyit, hogy ötcsillagos étteremben valószínűleg nem fog kapni, de olyan helyeken igen, ahol háziasan főznek. Azt tudni kell, hogy ez gyorséttermi kaja, nem a szakácsművészet remeke. Nem igényel különösebb tudást, felszereltséget.

2014. márc. 8. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bécsi szelet, soha nem jöttem volna rá, de megkérdezni ezt bárkitől élőben ciki lett volna. Köszönöm! Tudom, hogy nem a konyhaművészet remeke, de ezt szeretem, nincs mit tenni. De a panírozást tényleg nem tudom elviselni, főleg, hogyha neki állok, akkor már nagy adagban csinálok, és a hideg futkos a hátamon, ahogy a liszt, tojás, zsemlemorzsa keveredik, minden szelet után kezet mosok, mert persze vagyok olyan szerencsétlen, hogy leessen a villáról stb. Bármi mást megfőzök, ledagasztok, megsütök, de ez valahogyan nem megy.
2014. márc. 8. 21:45
 5/17 anonim ***** válasza:
61%
Miért lett volna ciki élőben megkérdezni, hogy van-e rántott hús ??? Nem vagy köteles elolvasni az étlapot és jogod van analfabétának lenni !!!
2014. márc. 8. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
38%

A bécsi szelet se a rántott sertéssel, se a rántott csirkével nem azonos, ritkábban van az étlapon, mint akármilyen más rántott hús.

(Csak a lepontozó gyökerek felvilágosítása miatt mondom, amelyik étterem meg nem borjúból készíti a bécsit, annak meg a küszöbét se szabad átlépni)

2014. márc. 8. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
87%

Egy trükk: Csak az egyik kezeddel nyúlj bele a tojásba.

Mondjuk a ballal megforgatod a lisztben, átemeled a tojásba (de a bal kezed ne érjen bele). Jobbal megforgatod a tojásban, majd átemeled a morzsába. (de a jobb kezed ne érjen a morzsához. Bal kézzel szórsz rá kis morzsát, s előbb csak ott fogod meg. Ha így forgatod át, nem leszel ragacsos.

2014. márc. 8. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
55%
Hatos jól mondja a bécsi szelet Elméletileg borjú bécsit takar, ahol sertésből készül, onnan nyugodtan lehet továbbmenni, a hely egyértelműen igénytelen, és még a legelemibb elnevezésekkel sincsenek tisztában...
2014. márc. 8. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
44%
Ha bécsi szelet néven van a rántott sertés és csirke, akkor azt az éttermet nagy ívben kerülni kell.
2014. márc. 8. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
28%
Ne kötözködjetek. A bécsi szelet nem rántott hús?????
2014. márc. 8. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!