Elkezdtem edzeni és szeretnék házilag kotyvasztott fehérjét és valami tömeg csökkentöt, zsír égetőt készíteni, ti mit ajánlanátok?
"házilag kotyvasztott fehérje"
azt hiszem, jobb, ha nem írom le, hogy mi jutott eszembe, mint legegyszerűbben házilag "kotyvasztható" fehérje.
Nem tudom miféle edzésre gondolsz, testépítésre? A zsírégetéshez sok mozgás kell, kardio+izom vegyesen, talán inkább több kardio. És kevés kalória.
Nem vagyok szaki, de mostanában a "házilag kotyvasztható fehérjék" után kutattam. Testépítéshez sok fehérje kell, edzés után pedig könnyen emészthető fehérje. Fajlagosan(Ft/fehérje) a legolcsóbb a csirkecomb. Utána kb a csirkemell, csirkemáj következik. A testépítők a csirkemellet eszik mert abban kevesebb a zsír.
A spec tejsavó készítmények lényege, hogy tisztán jutsz gyorsan emészthető fehérjéhez, gondolom a tisztaság is a gyors emészthetőség miatt kell. Ezek fogyasztását közvetlen edzés utánra érdemes időzíteni. A "kotyvasztott fehérjéből" ítélve te e készítmények házilagos készítésére vagy helyettesítésre vagy kíváncsi.
Van a tojás, a hal és az előemésztett tejtermékek(joghurt, kefír, tejföl). Van még egy olasz specialitás: a ricotta. Erdélyben ordának nevezik, de savótúró néven is hivatkoznak rá. Ez a rendes túrónál állítólag könnyebben emészthető, ez talán a savókoncentrátumok alapanyaga. A szarvasi rikotta a legolcsóbb.
Nem tudom, hogy a csirkehús emészthetőségben hol helyezkedik az előbbiekhez képest, de nem hiszem, hogy jelentősen jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!