Mivel érdemes enni a sárgarépát, hogy a benne lévő hatóanyagok könnyen hasznosíthatóak legyenek?
Figyelt kérdés
Tudtommal a sárgarépa vitaminjai zsírban, méghozzá telített zsírsavban oldódnak. Mi tartalmaz ilyen zsírsavat, vagy egyáltalán mivel érdemes enni?2014. febr. 7. 11:43
1/1 anonim válasza:
Mindenféle zsiradékban hasznosulnak a vitaminok.
A sárgarépát eheted vajjal (akár vajkrémet is készíthetsz vele - ha érdekel, beírom a receptet), zsírral vagy étolajjal - ételek készítésekor ezen kicsit megpárolni a répát, ha salátaféleként akarod enni, akkor vagy a dresszingbe tenni (oliva)olajat vagy a kész salátára önteni valamennyit.
Amit ne használj, az a margarin, mert az ugyan zsiradék, de nagyon egészségtelem tele van különféle (káros) vegyszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!