Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a frissföl és...

Mi a különbség a frissföl és a tejföl között?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A frissföl az növényi zsiradékból készül, mig az igazi tejföl az tejszinből.
2009. dec. 3. 14:02
 2/12 anonim ***** válasza:
tényleg? ezt nem is tudtam...akkor a frissföl nem is tartalmaz tejet, csak növényi eredetű?
2009. dec. 3. 14:58
 3/12 anonim ***** válasza:
35%
Én egyszer véletlenül frissfölt vettem ki a boltban a hűtőből. Otthon vettem csak észre, megkóstoltam és a kukában landolt, mert nem akartam tönkretenni vele az ételt. Gyűlölök pazarolni, meg ételt kidobni, de ha beleteszem a főzelékbe, akkor az is ment volna a szemétbe... Annyival nem olcsóbb, mint amennyivel rosszabb... Akkor inkább soványabb, de valódi tejföl kerüljön a kajába.
2009. dec. 3. 15:09
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Tej nincs benne, de egy csomó vegyszer igen, hogy optikára hasonló legyen.
2009. dec. 3. 18:11
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

A közelmúltban volt éppen szó a hamisított, pálmazsírt tartalmazó tejfölökről a híradóban.

Ott mondták, hogy van ez a növényi eredetű adalékanyag, az ún. pálmazsír, amit tejtermékekhez szoktak keverni,mert olcsó, egészségre nem ártalmas, színre, szagra, állagra, ízre olyan, mint a tejföl, tulajdonképpen nem lehet megkülönböztetni egymástól a két terméket, és ráadásul legális is. DE! Amennyiben a termék pálmazsírt tartalmaz, akkor már a nevében nem szerepelhet a tej szó. Ez törvényi szabályozás. Nos, ezeket a "tejfölöket" szokták "frissfölnek" nevezni.

2009. dec. 3. 18:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát aki nem tudja megkülönböztetni,annak nincs izérzéke.
2009. dec. 3. 18:31
 7/12 anonim ***** válasza:

A boltokban kapható tejfölnek nevezett termék tejből és egyéb adalékokból készül,nem is hasonlít a vlódi házi tejfölre.( A frissföltől azért jobb)

Aki azt írta,hogy a tejföl tejszínből készül,annak nincs igaza.A tejszínből vajat készítenek (ha sokáig verik ).A tej tetején összegyűlő zsíros réteget először vékonyan szedik le,az a tejszín.Ami alatta van,az pedig a tejföl.Ezt már nem lehet felverni habnak.

2009. dec. 3. 21:38
 8/12 anonim ***** válasza:

Az első voltam...

Rákerestem,hogy jól emlékeztem és ne mondjak hülyeséget, de igen a tejföl, tejszínből készül.

Egészen pontosan több féle technológia is létezik, az előállítására:

A tejföl készülhet édes tejszínből savanyítással, vagy természetes úton megsavanyodott tejről (aludttej) szedik le annak föleként.

2009. dec. 3. 22:17
 9/12 anonim ***** válasza:
A tejszin a friss tejen feljövö, a tejföl az aludttejen zsirréteg. Ezért édes a tejszin és savanykás a tejföl.
2009. dec. 3. 22:20
 10/12 A kérdező kommentje:

Megnéztem: pasztőrözött tej, növényi olaj (18%)

Ez van ráírva. Pici köze ezek szerint van a tejhez.

Ebből nekem az jön e, hogy csak 18%-a növényi. És ha nem így lenne nem írhatnák rá nem? Vagy igen?

2009. dec. 4. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!