Mi a különbség a frissföl és a tejföl között?
A közelmúltban volt éppen szó a hamisított, pálmazsírt tartalmazó tejfölökről a híradóban.
Ott mondták, hogy van ez a növényi eredetű adalékanyag, az ún. pálmazsír, amit tejtermékekhez szoktak keverni,mert olcsó, egészségre nem ártalmas, színre, szagra, állagra, ízre olyan, mint a tejföl, tulajdonképpen nem lehet megkülönböztetni egymástól a két terméket, és ráadásul legális is. DE! Amennyiben a termék pálmazsírt tartalmaz, akkor már a nevében nem szerepelhet a tej szó. Ez törvényi szabályozás. Nos, ezeket a "tejfölöket" szokták "frissfölnek" nevezni.
A boltokban kapható tejfölnek nevezett termék tejből és egyéb adalékokból készül,nem is hasonlít a vlódi házi tejfölre.( A frissföltől azért jobb)
Aki azt írta,hogy a tejföl tejszínből készül,annak nincs igaza.A tejszínből vajat készítenek (ha sokáig verik ).A tej tetején összegyűlő zsíros réteget először vékonyan szedik le,az a tejszín.Ami alatta van,az pedig a tejföl.Ezt már nem lehet felverni habnak.
Az első voltam...
Rákerestem,hogy jól emlékeztem és ne mondjak hülyeséget, de igen a tejföl, tejszínből készül.
Egészen pontosan több féle technológia is létezik, az előállítására:
A tejföl készülhet édes tejszínből savanyítással, vagy természetes úton megsavanyodott tejről (aludttej) szedik le annak föleként.
Megnéztem: pasztőrözött tej, növényi olaj (18%)
Ez van ráírva. Pici köze ezek szerint van a tejhez.
Ebből nekem az jön e, hogy csak 18%-a növényi. És ha nem így lenne nem írhatnák rá nem? Vagy igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!