Vannak szinte korlátlan ideig vagy 10-20 évig elálló alapélelmiszerek? Tudnátok sorolni? Akár zacskós leves, tészta, csoki, akármi.
ne hasznaljunk ilyen eros kifejezeseket, maradjunk a rogeszmesnel.
de tenyleg kezeltetni kene, ez Sebeok Janosnak ugymond jol allt, te egyszeruen csak be vagy kattanva.
Kerdezonk egy Doomsday prepper. Az USAban sok ilyen van, meg sorozat is keszült róluk. Ha belegondolok, van értelme annak, amit mond. A mai világban sosem tudni, higy mi meddig tart. Lehet felkészülni kulonbozo katasztrofakra -a sorozatban pl cunamira, mágneses viharra, terrortámadásra es a társadalom összeomlásara készülnek fel többek között. Van, aki atom bunkert épített, van aki egyedi terepjárót, hajót, az egyik egy kiszolgált raketasilot alakít at menedekke.... Élelmiszert, vizet, alapvető gyógyszereket, elsősegély eszközöket halmoznak fel, önvédelmi sportot tanulnak, gyakorolnak az éles helyzetre. Erdekes műsor akkor is, ha egyebkent valaki nem hisz a vilagvegeben.
Kerdezo: liszt, cukor, rizs legmentesen tárolva bármeddig eltartható. Tojas nelkuli szarazteszta szinten.
A burok c. filmben a hegy belsejében termesztettek búzát.
A napfényt tükrök segítségével oldották meg.
Ilyenen is logikázhatnál
Nem vagyok doomsday prepper egyébként. Inkább úgy tudom ezt elképzelni, hogy ha valami van bármikor ki tudok költözni mondjuk egy déli országba minden probléma nélkül így.
Mondjuk.
Az a baj, hogy egyre több embert látok kilakoltatni a lakásából, utcára kerül és csak fizet-fizet-fizet.
Ha olyan helyen van nem lakásom, csak "nyaralóm" amiről nem tud más, senki sem veheti el tőlem. Senki sem töri fel. Olyan mint egy tartalék valami. Mint egy szelence. (mondjuk eltemetem a bejáratát 20 centi földdel)
És ezt a szelencét bármikor felbonthatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!