Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nagyon egészségtelen, ha...

Nagyon egészségtelen, ha gyakran eszek mirelit kaját?

Figyelt kérdés
Nincs időm rendesen főzni, csak ritkán szoktam, ezért gyakran veszek valami fagyasztottat. Ennek hosszú távon lehet valamilyen rossz következménye?
2014. jan. 15. 17:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
17%
Jó, akkor még egyszer, bár érthetően leírtam, fogsz egy olyan zöldséget, ami nem mirelit, hanem rendes zöldség és az összeesik, ha lefagyasztod. Érted? Ezt a kísérletet otthon is meg lehet csinálni. A mirelit az viszont nem esik össze hónapokig sem.
2014. jan. 15. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

(A Mirelitt az egy márkanév, ami köznevesült a fagyasztott ételekre).


Nem a kérdéseddel kezdem, hanem amit közben írtál:

A fagyasztott sütni való krumplikkal semmi baj, csak felelsleges pénzkidobás. Tízszeres áron veszed meg a krumplit. Más kérdés, mennyire egészséges. Ebből a szempontból mindegy, hogy a fagyasztottat használod fel, vagy rendes burgonyát. Bő, forró olajban nem szabad sütni.

Én nem vagyok háziasszony, hanem csak sütő-főző férfiú, aki néha hobbiból, gyakran kényszerből maga készíti el az ételét.

A nyers burgonyákat meghámozni, darabolni 3-4 perc, mert lassú vagyok. Nem több. Fogok a sütőlemezt, felvágom a jrumplit csíkokra. Sütőpapíron elrendezem, s vajat darabolok rá kézzel. Sütési idő kb. 200 fokon 8-10 perc.

Ugyanezt teszem a fagyasztottal is. Előkészítés kevesebb idő, süté picit több, de a vége ugyanaz.

A fagyasztott félkész húsokról jobb, ha nem is írok. Tudom, az előírások szigorúak, de jártam már húsüzemben, s láthattam a valóságot. És a szabvány is sokmindent megenged, amely nem lehetne húsban. Pl. cukor, tej, pácsó (én ezt csével szoktam ejteni :-) ), stabilizáló, emulgeáló, térfogatnövelő stb.


A fagyasztott zöldségek szakszerű tárolás mellett ugyanolyanok, mint a friss. Ezt is, azt is párolni érdemes, nem sütni-főzni.

2014. jan. 15. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálam semmi különbség nincs aközt amit én fagyasztok meg aközt amit veszek...
2014. jan. 15. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:

21:28-as: "A mirelit zöldséggel kapcsolatban annyit, hogy a legtöbb zöldséget ha lefagyasztod egy ehetetlen összeesett valami lesz, akkor nem nehéz kitalálni, hogy valamilyen módon kezelik ezeket a mirelit zöldségeket"


Szerintem valami nagy baj van veled, ha ezt komolyan gondolod.

Én legalább 20 éve fagyasztok le zöldségeket, és NEM lesznek összeesettek, az elkészített ételnél senki nem mondja meg, hogy nem frissböl készült, ha nem tudja.

Ebböl következöen semmiféle "kezelés" nem szükséges.

2014. jan. 16. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
14 Nekem legutóbb a jégcsapretek produkálta ezt, előtte azt hiszem a sárgarépa, a jégcsapretek úgy nézett ki, hogy simán hajtogatni lehetett, ami azért lássuk be erre a zöldségre alapból annyira nem jellemző. Másrészt le lehet nyugodtan szállni rólam, az első válaszomban leírtam, hogy nem lesz semmi baja ezektől a cuccoktól, csak NEM ANNYIRA EGÉSZSÉGES, mint ha a frisset veszi, ezt pedig egyáltalán nem én találtam ki, teljesen elfogadott, bizonyított tény. A kérdés az volt egészségtelen-e, én pedig adtam rá egy választ, erről szól az oldal, az, hogy te mit eszel és milyen módon tárolod, az pedig a te dolgod.
2014. jan. 16. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:
12-es, köszönöm a tippet, kipróbálom:) én csak béna amatőr vagyok, ezért (is) veszek inkább ilyeneket.
2014. jan. 16. 09:44
 17/20 anonim ***** válasza:

Ezeket a könyveket tudnám ajánlani, ha van kedved főzni, nagyon könnyű receptek. nem nehéz egyáltalán:

[link]

és van nekem még egy nagyon jó, csak kölcsönadtam, majd belinkelem azt is, ha kiderítem, hogy mi a címe.

2014. jan. 16. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:

Elég botorság a jégcsapretket lefagyasztani...meg bármilyen retket, nem csodálom, hogy nem tetszett az állaga kiengedve.Paprikát, paradicsomot sem lehet kenyér mellé megenni, ha lefagyasztottuk, de megfőzni teljesen jók bárminek.

Más zöldségeknek pedig kutya bajuk fagyasztva sem,pedig én is mindenfélét fagyasztok télre, mégcsak nem is blansírozom.

Tudni kell, hogyan bánjunk vele, pl nem szabad felengedni

sütés főzés előtt. ennyi.

2014. jan. 16. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát nem is direkt tettem ezt a jégcsapretekkel, szerintem mindenki úgy táplálkozik ahogy akar, de nekem nem lenne könnyebb hónapokra előre bevásárolni zöldségből, mint ahogy más termékeket sem lehet hónapokig eltartani és azért sokan szeretik a friss zöldséget, szerintem nem véletlen, bár az én környezetemben mindenkinek egyértelmű, hogy a feldolgozatlan natúr élelmiszer a legjobb, és hogy a friss zöldség egészségesebb, mint a konzerv, zacskós, stb., én magam is most már így gondolkodom erről, hogy inkább a frisset, és lehetőleg a bio zöldséget, pl. Lidl-ben a bio sárgarépa annyival finomabb, mint a sima, hogy megéri azt a kis árkülönbséget (aztán, hogy ténylegesen mennyire bio, megint csak kérdéses, de az íze tényleg olyan, mint a kiskerti répáé) Persze régebben én sem törődtem ennyit ezzel.
2014. jan. 16. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
A mirelit zöldségeket hirtelen fagyasztják, nem úgy mint bárki otthon, ahol órákba is telik akár, mire megfagy. A félkész mirelitek pont annyi adalékot tartalmaznak, mint amennyi vegetát beleszór a fűszerezni nem tudó háziasszony az ételekbe.
2016. jún. 7. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!