Nagyon egészségtelen, ha gyakran eszek mirelit kaját?
(A Mirelitt az egy márkanév, ami köznevesült a fagyasztott ételekre).
Nem a kérdéseddel kezdem, hanem amit közben írtál:
A fagyasztott sütni való krumplikkal semmi baj, csak felelsleges pénzkidobás. Tízszeres áron veszed meg a krumplit. Más kérdés, mennyire egészséges. Ebből a szempontból mindegy, hogy a fagyasztottat használod fel, vagy rendes burgonyát. Bő, forró olajban nem szabad sütni.
Én nem vagyok háziasszony, hanem csak sütő-főző férfiú, aki néha hobbiból, gyakran kényszerből maga készíti el az ételét.
A nyers burgonyákat meghámozni, darabolni 3-4 perc, mert lassú vagyok. Nem több. Fogok a sütőlemezt, felvágom a jrumplit csíkokra. Sütőpapíron elrendezem, s vajat darabolok rá kézzel. Sütési idő kb. 200 fokon 8-10 perc.
Ugyanezt teszem a fagyasztottal is. Előkészítés kevesebb idő, süté picit több, de a vége ugyanaz.
A fagyasztott félkész húsokról jobb, ha nem is írok. Tudom, az előírások szigorúak, de jártam már húsüzemben, s láthattam a valóságot. És a szabvány is sokmindent megenged, amely nem lehetne húsban. Pl. cukor, tej, pácsó (én ezt csével szoktam ejteni :-) ), stabilizáló, emulgeáló, térfogatnövelő stb.
A fagyasztott zöldségek szakszerű tárolás mellett ugyanolyanok, mint a friss. Ezt is, azt is párolni érdemes, nem sütni-főzni.
21:28-as: "A mirelit zöldséggel kapcsolatban annyit, hogy a legtöbb zöldséget ha lefagyasztod egy ehetetlen összeesett valami lesz, akkor nem nehéz kitalálni, hogy valamilyen módon kezelik ezeket a mirelit zöldségeket"
Szerintem valami nagy baj van veled, ha ezt komolyan gondolod.
Én legalább 20 éve fagyasztok le zöldségeket, és NEM lesznek összeesettek, az elkészített ételnél senki nem mondja meg, hogy nem frissböl készült, ha nem tudja.
Ebböl következöen semmiféle "kezelés" nem szükséges.
Ezeket a könyveket tudnám ajánlani, ha van kedved főzni, nagyon könnyű receptek. nem nehéz egyáltalán:
és van nekem még egy nagyon jó, csak kölcsönadtam, majd belinkelem azt is, ha kiderítem, hogy mi a címe.
Elég botorság a jégcsapretket lefagyasztani...meg bármilyen retket, nem csodálom, hogy nem tetszett az állaga kiengedve.Paprikát, paradicsomot sem lehet kenyér mellé megenni, ha lefagyasztottuk, de megfőzni teljesen jók bárminek.
Más zöldségeknek pedig kutya bajuk fagyasztva sem,pedig én is mindenfélét fagyasztok télre, mégcsak nem is blansírozom.
Tudni kell, hogyan bánjunk vele, pl nem szabad felengedni
sütés főzés előtt. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!