Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért feketedik meg a padlizsá...

Hardcoreman kérdése:

Miért feketedik meg a padlizsánkrém fém hatásása? Milyen kémiai reakció az oka? Az elszíneződött krém okozhat-e gyomorfájást?

Figyelt kérdés
2014. jan. 15. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Oxidáció.
2014. jan. 15. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A mai rozsdamentes késektől nem szabad megfeketednie.

Egyébként csak esztétikai gondot okoz, meg lebomlik például a C vitamin (de nem is azért esszük és sütéskor annak úgyis annyi).

2014. jan. 15. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
A tegnap gyomorfájásom volt. Arra gyanakodtam, hogy a fagyasztóból kivett padlizsánt egy fazékban tartottam, amíg kiolvadt. Igaz nylon tasakban volt, de talán a sok óra alatt talán létrejött valami kémiai reakció és kész étel okozta a gyomorfájást. De nem biztos. Lehet a benne található hagyma is az oka. Csak azért gyanakszok ilyesmire, mert eddig is ettem ilyent, de még soha nem fájt a hasam tőle.
2014. jan. 15. 18:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!