Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell pontosan elkészíte...

Hogyan kell pontosan elkészíteni a csipkebogyóból készített teát?

Figyelt kérdés

Több félét is olvastam a neten, hát némelyik hagy némi kívánnivalót maga után. Szóval arra lennék kíváncsi h aki már többször, többféleképpen is csinált annak mi a tapasztalata!!

Olvastam olyat h ha szárított akkor egész éjszaka áztatni kell, a frissen szedettet nem tudom h meddig.

Illetve egészbe kell áztatni/"vizezni" vagy összevágva esetleg darálni kell és szűrni?

Nem tudom h melyik lenne jobb.

Nagyon megköszönném a hasznos hozzászólásokat. (jah és részletesen mint ha hlyének magyarázna az ember. :D )

#tea #csipkebogyó #tea készítés
2013. dec. 23. 22:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Csak "melegvizet" és nem forró vizet öntök rá, beborítva kb. 10-15 percig hagyom, annyi idő alatt kioldódik belőle a vitamin-tartalom. Cukor nélkül-citrom nélkül imádom!

("Csipkebogyótea hibiszkusszal" pick-wick kiszerelés filteres, a filterben a csipkebogyó darabolva van benne)

Valamikor forró vízzel készítettem, egy doktornő mondta, hogy nem szabad csak meleg vizet önteni rá.

Mindenképp összedarabolnám, egész éjszaka áztatni max. csak akkor, ha hidegvízbe rakod. De miért tennéd????

2013. dec. 24. 08:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Akkor nem kell sokáig áztatni, remek.

"Mindenképp összedarabolnám" - Ez azt jelenti h te össze szoktad darabolni? Vagy te most a filteres tea elkészítésének a módját írtad le? mert akkor nem vagyok előrébb sajnos.. (ne érts félre köszönöm h segíteni próbálsz de pont az az egykét apró részlet ami nincsen sehova leírva arra lennék kíváncsi. nekem nem triviális mert még sose csináltam)

2013. dec. 24. 11:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Én azt a filterest használom, amelyikben a bogyó gyárilag van darabolva, de nem őrölve!!!

Az, hogy te darabolod, semmit nem változtat a lényegen!

Ha nem darabolod fel a bogyókat, akkor meglehet, hogy áztathatod akár egy hétig-hónapig is, a benne levő fincsi vitamikok, és aromák feleannyira sem fognak kijönni belőle, mintha kiskéssel esetenként azt az 1-2 szemet felszabod!

2013. dec. 24. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:
* vitamikok = vitaminok
2013. dec. 24. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!