Villát vagy a kanalat szereted jobban (olyan kajánál, ami mindkettővel ehető)?
Ez annyira hülyeség, hogy aki városi, az így, aki falusi az úgy eszik.
Én városi vagyok, itt születtem, itt éltem világ életemben. Egy évben egy hétnél többet nem töltök városon kívül.
ÉS mégis kanállal eszem a pörköltet, meg sok mindent, mert a szaft bizony lecsöpög a villáról, de még a húsról is. Én pedig jó szaftosan szeretem.
DE képzelje el mindenki, hogy tudok késsel, villával enni. Ha elmegyek valahová, akár étterembe, akár vendégségbe, akkor azzal is eszem.
És van vidéki ismerősöm, aki a hitéből kitérne, ha nem késsel-villával kéne ennie. Erről ennyit.
22:12 vagyok
A késre azért nem sikerült rászoktatni :D Mármint tudok enni vele,ha nagyon muszáj,de csakis étteremben!
Ja és mi itthon sokmindent eszünk kézzel,én szinte mindenhez hozzányúlok kézzel is.Pl a savanyúságot kézzel rakom fel a villára és úgy kapom be,meg ilyenek :D Meg kézzel esszük a rántott húst,rántott sajtot,savanyú uborkát,stb
Nálunk igaz ez a falusi-városi rendszer.Anya falun nőtt fel,ő is simán esik kézzel,meg stb.Apa meg városi,és nemhogy nem eszik kézzel,de folyton késsel-villával eszik!
Múltkor anya késsel-villával ette a rántott húst,viccből meg is kérdeztem tőle,h mit nagyképűsködik :DDD
:))) jokat rohogtem a valaszokon :)))
a kanalat mar az oskorban hasznalta az ember, mig a villa palyafutasanak kezdete, csak parszaz evvel ezelottre teheto vissza
az etkezesi etikettet leginkabb a kornyezeti elvarasok hatarozzak meg ... sznob, puccos helyen tutti villaval szutymorog mindenki ... otthon, avagy haveri tarsasagban siman a kenyerserclivel tunkolva zabal a legtobb ember (puccos helyen amugy eleg ritka a marhapori uttorogomboccal)
nagyjabol ugy a XII.szazad kornyeken az egyhaz elitelte a villa hasznalatat es az angol haditengereszetnel meg a XVIII. szazadban is tilos volt a villa hasznalata (ferfiatlannak tartottak)
amugy az etkezesi etikett szerint: kanalat csak leveshez, egytaletelekhez, felfujtakhoz, befottekhez es fozelekekhez hasznalunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!