Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Villát vagy a kanalat szereted...

Villát vagy a kanalat szereted jobban (olyan kajánál, ami mindkettővel ehető)?

Figyelt kérdés
párom családjában a nokedlis-pörköltes dolgokat meg szóval minden olyan kaját, ami nem leves vagy főzelék, de ehető kanállal, azt kanállal eszik. én meg utálom a 2at kanállal enni, szinte nem is olyan finom az a pörkölt úgy. és mindig kiröhög, hogy még a szaftosat is villával eszem. én lennék a piperkőc?
2009. nov. 25. 18:58
1 2
 11/19 anonim válasza:
88%
Ilyen téren villa párti vagyok. Még a tarhonyát is villával eszem. A kanál elrontja az ízért a hangulatát... Szóval villa előnyben! :)
2009. nov. 25. 21:07
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Ez annyira hülyeség, hogy aki városi, az így, aki falusi az úgy eszik.

Én városi vagyok, itt születtem, itt éltem világ életemben. Egy évben egy hétnél többet nem töltök városon kívül.

ÉS mégis kanállal eszem a pörköltet, meg sok mindent, mert a szaft bizony lecsöpög a villáról, de még a húsról is. Én pedig jó szaftosan szeretem.

DE képzelje el mindenki, hogy tudok késsel, villával enni. Ha elmegyek valahová, akár étterembe, akár vendégségbe, akkor azzal is eszem.

És van vidéki ismerősöm, aki a hitéből kitérne, ha nem késsel-villával kéne ennie. Erről ennyit.

2009. nov. 25. 21:12
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
a férjem inkább kanállal eszik mindent, én meg villa párti vagyok!
2009. nov. 25. 21:21
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Na én villával eszem,mégpedig azért mert gyerekkoromban nem enegdték hogy bal kézzel egyek kanállal,viszont ha késsel villával ettem a bal kezemben volt a villa és igy normálisan tudtam enni,nem esett le a kaja róla.:)
2009. nov. 25. 21:44
 15/19 anonim ***** válasza:
79%
Én kb 13 éves koromig egyáltalán nem használtam villát,csak akkor menzás lettem suliba,és muszáj volt rászoknom a villára,mert különben kiröhögtek volna,meg leparasztoztak volna...És azóta annyira rászoktam,h itthon is mindent villával eszek,mármint mindent,amit csak lehet.De mondjuk volt olyan osztálytársam,aki még a főzeléket,sóskaszószt,meg ilyeneket is villával ette,na azt azért én nem :-) 19/L
2009. nov. 25. 22:12
 16/19 anonim ***** válasza:
70%

22:12 vagyok

A késre azért nem sikerült rászoktatni :D Mármint tudok enni vele,ha nagyon muszáj,de csakis étteremben!

Ja és mi itthon sokmindent eszünk kézzel,én szinte mindenhez hozzányúlok kézzel is.Pl a savanyúságot kézzel rakom fel a villára és úgy kapom be,meg ilyenek :D Meg kézzel esszük a rántott húst,rántott sajtot,savanyú uborkát,stb

Nálunk igaz ez a falusi-városi rendszer.Anya falun nőtt fel,ő is simán esik kézzel,meg stb.Apa meg városi,és nemhogy nem eszik kézzel,de folyton késsel-villával eszik!

Múltkor anya késsel-villával ette a rántott húst,viccből meg is kérdeztem tőle,h mit nagyképűsködik :DDD

2009. nov. 25. 22:19
 17/19 A kérdező kommentje:
én amolyan kertvárosi vagyok, de szüleim falun nőttek fel, mégis mindketten kés-villa pártiak. apumnak még az sem, ha a pörkölt a nokedlin van, csak akkor, ha mellé teszik a tányéron. én szimplán utálom a kanalat és nagyon szaftos dolgot is megeszek villával, csak ügyesnek kell lenni. kézzel annnyira nem szeretek, de rántotthúst, főtt húst én is megfogom, nincs abban semmi.
2009. nov. 26. 15:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Én városi vagyok,és hozzányúlok az ételhez kézzel.
2009. nov. 28. 12:42
 19/19 anonim ***** válasza:

:))) jokat rohogtem a valaszokon :)))

a kanalat mar az oskorban hasznalta az ember, mig a villa palyafutasanak kezdete, csak parszaz evvel ezelottre teheto vissza

az etkezesi etikettet leginkabb a kornyezeti elvarasok hatarozzak meg ... sznob, puccos helyen tutti villaval szutymorog mindenki ... otthon, avagy haveri tarsasagban siman a kenyerserclivel tunkolva zabal a legtobb ember (puccos helyen amugy eleg ritka a marhapori uttorogomboccal)

nagyjabol ugy a XII.szazad kornyeken az egyhaz elitelte a villa hasznalatat es az angol haditengereszetnel meg a XVIII. szazadban is tilos volt a villa hasznalata (ferfiatlannak tartottak)

amugy az etkezesi etikett szerint: kanalat csak leveshez, egytaletelekhez, felfujtakhoz, befottekhez es fozelekekhez hasznalunk

2011. okt. 25. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!