Villát vagy a kanalat szereted jobban (olyan kajánál, ami mindkettővel ehető)?
Hidd el, hogy a párod és a családja nem csodabogár. Nagyon sokan szokták a nokedlit + pörköltet kanállal enni.
De én kés és villa párti vagyok. Szerencsére a férjem is, a gyerekeket is így szoktattuk.
A nagyapámék idejében (anyukám elbeszélése szerint) fából készült kanállal ettek otthon mindent, nem volt pénzük "úri" fém evőeszközökre...
Vidéken talán ezért maradt meg sok helyen ez a szokás!
Sokan vannak, akik nem nagyon tudnak késsel-villával sem enni!!! (Jobb kezükbe kapják a villát és úgy esznek villával.)
Én városban nőttem fel, el sem tudnám képzelni, hogy ne késsel-villával egyek még otthon egymagamban is...
Képtelen lennék kanállal enni a pörköltet nokedlivel, nem is esne jól!
Én a helyedben azért kipróbálnám : a párod vajon étteremben is kanállal eszi a pörköltet nokedlivel???...
Abba is belegondolnék : a gyerekeiteket hogyan fogjátok evésre megtanítani így, ha a párod téged kinevet a kulturált evésed miatt???... (Mert abban biztos vagyok, hogy te a gyerekeidet nem szívesen látnád kanállal enni pörköltet!)
,,Én városban nőttem fel, el sem tudnám képzelni, hogy ne késsel-villával egyek még otthon "
Én meg falun nőttem fel, 210 km re a fővárostól, mégse láttam soha senkit kanálllal enni ezeket, de biztos én vagyok a mutáns, és csak a városiak, mint Te, esznek villával :D
Kérdzeőnek: Nekem is job villával enni ezeket, tuszkolgassam a számba a kanalat??:D folyékony kajánál oké, nem azért mert kifolyik villábol, hanem mert : nem bírok egy klanálnyit egyszerre a számba venni más féle kajából, sok lenne...ez a nokeldis pörkölt is pl.
19:30! A levest is késsel villával eszed???
Egyébként villa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!