Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Villát vagy a kanalat szereted...

Villát vagy a kanalat szereted jobban (olyan kajánál, ami mindkettővel ehető)?

Figyelt kérdés
párom családjában a nokedlis-pörköltes dolgokat meg szóval minden olyan kaját, ami nem leves vagy főzelék, de ehető kanállal, azt kanállal eszik. én meg utálom a 2at kanállal enni, szinte nem is olyan finom az a pörkölt úgy. és mindig kiröhög, hogy még a szaftosat is villával eszem. én lennék a piperkőc?
2009. nov. 25. 18:58
1 2
 1/19 igabcsy ***** válasza:
100%

Hidd el, hogy a párod és a családja nem csodabogár. Nagyon sokan szokták a nokedlit + pörköltet kanállal enni.

De én kés és villa párti vagyok. Szerencsére a férjem is, a gyerekeket is így szoktattuk.

2009. nov. 25. 19:09
 2/19 anonim ***** válasza:
81%
Én még nem láttam pörköltet kanállal enni. Akkor se ha nokedlis. Nekem nem is jutna eszembe. Az ember megtanulja hogyan egyen szaftos húst késsel/villával. Tehát kés-villa.
2009. nov. 25. 19:12
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Itthon én is kanállal eszem a pörköltet pl., de ha étterembe megyek, akkor természetesen kés villa. A kanál itthon kényelmesebb :P
2009. nov. 25. 19:24
 4/19 anonim ***** válasza:
19%

A nagyapámék idejében (anyukám elbeszélése szerint) fából készült kanállal ettek otthon mindent, nem volt pénzük "úri" fém evőeszközökre...

Vidéken talán ezért maradt meg sok helyen ez a szokás!

Sokan vannak, akik nem nagyon tudnak késsel-villával sem enni!!! (Jobb kezükbe kapják a villát és úgy esznek villával.)

Én városban nőttem fel, el sem tudnám képzelni, hogy ne késsel-villával egyek még otthon egymagamban is...

Képtelen lennék kanállal enni a pörköltet nokedlivel, nem is esne jól!

Én a helyedben azért kipróbálnám : a párod vajon étteremben is kanállal eszi a pörköltet nokedlivel???...

Abba is belegondolnék : a gyerekeiteket hogyan fogjátok evésre megtanítani így, ha a párod téged kinevet a kulturált evésed miatt???... (Mert abban biztos vagyok, hogy te a gyerekeidet nem szívesen látnád kanállal enni pörköltet!)

2009. nov. 25. 19:30
 5/19 anonim ***** válasza:
72%

,,Én városban nőttem fel, el sem tudnám képzelni, hogy ne késsel-villával egyek még otthon "

Én meg falun nőttem fel, 210 km re a fővárostól, mégse láttam soha senkit kanálllal enni ezeket, de biztos én vagyok a mutáns, és csak a városiak, mint Te, esznek villával :D

Kérdzeőnek: Nekem is job villával enni ezeket, tuszkolgassam a számba a kanalat??:D folyékony kajánál oké, nem azért mert kifolyik villábol, hanem mert : nem bírok egy klanálnyit egyszerre a számba venni más féle kajából, sok lenne...ez a nokeldis pörkölt is pl.

2009. nov. 25. 19:48
 6/19 anonim ***** válasza:
63%
képzeld én a VÁROSBÓL költöztem ide a "parasztokhoz", mégis nekem kényelmesebb ITTHON kanállal enni a pörköltet nokedlivel, bár érdekes a férjem parasztnak született,mégis villával eszi,hááát,hogy mik vannak..
2009. nov. 25. 20:12
 7/19 anonim ***** válasza:
71%
Én falun lakom, de itt szinte mindenki kanállal eszi az ilyeneket. Mi falura költöztünk, de aki itt a környéken "őslakos", vagyis a legtöbben, ők mind ilyen parasztosan esznek. Sőt, engem még ki is röhögtek az iskolában, mert a paradicsomos káposztához és a fasírthoz kést, és villát kértem.:S -___-'' Szerintem teljesen normális, ha késsel villával eszel, pláne, ha pörköltről van szó!
2009. nov. 25. 20:42
 8/19 anonim ***** válasza:
52%

19:30! A levest is késsel villával eszed???

Egyébként villa

2009. nov. 25. 20:42
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is villával eszem akár a pörköltet is, akár tésztával, akár nokedlivel készül. De nálunk a családban, és a párom családjában is változó, hogy ki milyen evőeszközzel eszi ezeket az ételeket. Nekem nincs semmi meglepő, ha más ember másként eszik. Én a magam részéről azért eszem villával, mert bár nagyon szeretem a szaftot is, de nekem elég az, amennyi ráragad a köretre, ha kanállal enném, túl "tömény" lenne számomra a szaft. De ha elfogyott a pörkölt meg a köret is, és még jólesik, akkor kenyérrel ki szoktam "tunkolni" a megmaradt szaftot, annak ellenére, hogy városi gyerek vagyok. :D
2009. nov. 25. 20:50
 10/19 A kérdező kommentje:
természetesen a párom is tud kultúráltan enni késsel villával és társaságban mg sem fordul a fejében a kanállal evés. csak otthon, főleg náluk. és nekem mindig külön kell villát kérni anyósoméknál, mert az ilyen kajákhoz alapból kanalat tesz az asztalra. én mártásos húsokat(pl vadas) is megeszem késsel-villával, semmi nehézség nincs benne, de páromnak inkább a kanál. és mindig azt mondom, hogy jobban esik villával enni, valahogy finomabb a haja. ő meg azt mondja lökött vagyok. ezért kérdeztelek meg Titeket, kinél mi a szokás.
2009. nov. 25. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!