Karácsonyi, szilveszteri, farsangi 5 fogásos menükártyát kéne szerkesztenem ital ajánlással együtt. Szerintetek mit írjak?
Nézd meg itt a karácsonyi ajánlásokat és ebből variálj össze egy ötfogásosat.
Előétel:
1. töltött tojás sajt-kalapban:
reszelt sajtot kávés-készlet kistányérjára szóród, sütőben/mikróban megolvasztod, majd a kávés-csészét belerakva az oldalán a sajtot felhajtod = kész a kalap-forma, a legszélét a kalap-karimának hajtsd vissza. Főtt tojás legtetejét vágd le, a sárgáját vajjal-tejföllel-fűszerekkel stb. kavard ki, rakd vissza a tojásba, az egészet tett a kalapba. Esetleg ha tojás levágott felső részét ha visszateszed rá, azt még lehet díszíteni egy kis petrezselyem-levéllel, akármivel.
2. Levesnek: valami krémleves, ami ízben jó lesz az előétel után
3. Párolt/sült hús valami szafttal/mártással, rizs-körettel, hasonlóval
4. Hideg-tál: sült-rántott-natúr-töltött szeletek, stefánia, stb. stb.
5. Torta, édes és sós apró-sütemény
Az ital/bor-féle a főételtől függ, kérdés, hogy a párolt/sült húshoz pl. milyen mártást készítel, vagy éppen annak milyen ízesítése van. Vagy a töltött húsokat valami fokhagymás-borsos-csípős töltelékkel készíted, vagy inkább egy kicsit lágyabb, gombás-tejfölös-tejszínes lesz-e, stb. stb.
Ez egy váz, amire a konkrét recept-ötletedeidet ráültetheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!