Ti milyen kaját szoktatok csomagolni a férjeteknek, párotoknak, ha elmegy munkába, és estig nem jön haza?
Kedves 8-as válaszoló!
Az a baj, hogy ő tanárként dolgozik zeneiskolában, és már délelőtt el kell indulnia vonattal, aztán mikor odaér, akkor már folyamatosan jönnek a gyerekek egyesével órára, az igazgató pedig állandóan ellenőrzi, hogy bent van-e a teremben, és még azért is beszól neki, ha ki mer menni egy cigit elszívni, vagy kiugrik a boltba egy csokiért, ami 1 percre van a sulitól... kibírhatatlan egy nő. Sajnos az órarend úgy jött össze, hogy nincs szünete, csak este fél 8-tól, így néha kénytelen tanítás közben enni, de az igazgatónak ez se tetszett, mert akkor a gyerek is ehetne órán...
Süss péksütiket.
Kismillió variáció van.
amit legtöbbet szoktam,az sima kelt tészta,és megtöltöm,mindig mással,pizzakrém+virsli/bármilyen felvágott, vagy tejföl,sajt,fokhagymás szósz,gyakorlatilag bármi.
Vagy édes verziója,és lekvár,gyümölcs,túró,mazsola,stb.
Ugyanez leveles tésztával.
Túrós/kakós/mások/pizzás/fahéjas csiga,szintén tudsz sütni.
Óóó, nagyon jók vagytok! :) Köszi! Remek ötletek!
A pontozással ne is törődjetek, én mindenkinek zöld kezet adtam!
Én aztán igazán kellőképpen önző vagyok, de én is igyekszem pakolni a páromnak ételt. Szerencsétlen 12 órázik, ha éjszakás, akkor pedig nappal az alvó és a zombi állapot között váltakozik... A sajtot és a zöldséget azért bele tudja rakni a dobozába a magkenyér mellé, ő tudja, melyikhez van kedve s mennyi sajtot gondol jónak... De hogy a főtt ételt melyikünk lapátolja be a dobozba, az igazán nem számít... Kivéve, hogy én hajlamos vagyok minél többet rakni, így sem értem, hogyan van el vele 12 órán át, plusz utazás...
Ő meg tudja melegíteni az ételt, de bizonyos fajták bizonyos okokból kilőve, no meg sok zöldségételünk van, amiből eleve nem marad, de hiába is, mert éhes marad egy dobozka főzeléktől...
Sokszor visz rizst (kakaósan vagy zöldségesen, esetleg fasírtokkal mellette), de leginkább magkenyeret. Ott csak az a gond, hogy mit egyen mellé. Én ugyan megenném simán is, de ő akar valamit hozzá, kivéve, ha zölséges-sajtos puffancsokat csinálok :D Többnyire a sajt oldja meg a problémát, kizárásos alapon. Húst nem szoktunk enni, tojás sosincs elég, a vegazsír (az mekkora jóság, nemrég tudtam meg, hogy létezik olyan :D) folyna...
Örök probléma ez nálunk is. A magkenyér ráadásul nem elég egész napra. Múltkor nyers mákos pitét adtam kiegészítésnek, az pár perces meló :D
Úgyhogy sokszor a büfében eszik valamit, de hétvégén és éjjel kimarad ez az opció. Régebben rendelt pizzát is néha, de azt sem bírja gyakran.
Hidegen kevés dolog lehet jó... Akad azért, hidegtál szekcióban lehet keresgélni, fasírt franciasalátával, ilyesmi, de mivel mi nem nagyon eszünk húst, ebben nem vagyok képben.
Én inkább magkenyereznék és mustáros tojásoznék, plusz diós vajaznék (bocs, egyéni étrendem van, főleg vivős szekcióban) és aszalt szilvát, diót, pörkölt kesut ennék napközben s maradna a főtt étel otthonra. Úgyis fura nekem napi többször főttet enni. Régen is jobbára csak otthon ettem rendesen, akkor is, ha 8 után értem haza a munkából s akkor álltam neki főzni.
Elragadott a frazeológiám, tényleg bocs, főleg, hogy sok ötletem nekem sincs :(
Ja igen, régen volt egy töltött kenyerem, ami már-már ételnek minősült. Egyszerű kenyértészta, benne sült hagyma, opcionálisan sült cukkini vagy egyéb sült zöldség s camambert sajt. Minden bulira azt vittem és szétkapkodták. Sosem voltam kenyeres, de ez nekem is bejött :)
Előzőleg említettem zöldséges és sajtos puffancsokat, az is sokkal ételebb dolog, mint egy sima kenyér, ha magos, ha lisztes... Egy ízes pogácsa is ott van a szeren. Nem az az igazi ebéd, de bekapni igen alkalmas. Most olvastam, hogy nemcsak a melegítéssel van gond, rendesen és kényelmesen nekiülni sem tud, úgyhogy alkalmasabb egy tartalmas, kalóriában és tápanyagokban gazdag megfogható cucc, mint a pogácsa vagy az én muffinsütőben sütött puffancsaim. Ha nagyon kell, szerintem 400 kalóriát is bele tudok szuszakolni egybe, sok tápanyaggal. A páromnak 3 olyan szűken elég lenne 12 órára... Hamar meg lehet enni. Azért valami nyerset is kéne mellé enni, ha lehetséges, bár a test bizonyára kibírja, ha az csak reggel és este van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!