Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 5 fogásos menüsor egy 10 fős...

5 fogásos menüsor egy 10 fős szülinapra? és egy 180 fős szalagavatóra?

Figyelt kérdés
2013. nov. 17. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha van elég pénzed, akkor simán.
2013. nov. 17. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem odaírni hogy házifeladat! csak nemtudom mit írjak ;)
2013. nov. 17. 20:20
 3/6 doboszoli ***** válasza:

Ha a szalagavató ültetett, egy javaslat:

-előétel: tormás sonkatekercs aszpikban

-leves:Ujházy tyúkleves, vagy valami sós krémleves(még tart az őszi zöldségszezon)

-főétel:

1.Budapest szelet(viszonylag jól melegen tartható)

2.Hideg, vagy meleg sült csirke, bármilyen módon.(étkezés után fent maradhat "nasinak")

-desszert: somlói(előre elkészíthető)

Ezt úgy kapásból írtam, figyelembe véve praktikussági, és anyagi szempontokat. Amúgy a variációk száma végtelen.

A szülinapnál tudni kellene, milyen a társaság, bulizós, vagy beszélgetős, és ennek függvényében dönteni. Mondjuk számomra 10 fős partyra az 5 fogás nem életszerű, mondhatni felesleges. De ha ez a feladat...

2013. nov. 17. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 bumbi02 ***** válasza:
100%

Zöldfűszeres túróval töltött marharolád saláta variációval

CSicsókakrémleves pirított szalonnával

Gnocci gombaraguval (3 különböző gombával, rókagomba,csiperke,vargánya pl)

Sült kacsacomb lilakáposztával, és zsemlegombóccal

Csokoládé mousse erdei gyümölcsraguval


Amúgy ezernyi félét ki lehetne találni, amit jegyezz meg, hogy nem szabad ismételni. Ha marha van az előételben, akkor nem stílusos főételben is marhát adni, ha az előétel tejszínes, akkor a főételhez ne tejszínes mártás legyen stb. Érdemes sokrétű menüt összeállítani, viszont maradni az ízharmóniáknál. Egy magyaros menühöz (mint amit DobosZoli ajánlott), nem teszünk egy franciás desszertet, ahogy egy "modern" menüt sem paprikás krumplival kezdünk: )



A menü összeállítást nem tudom miért erőltetik iskolában, mivel ez egy olyan dolog, amit az ember csak úgy tanul meg, ha majd évek óta dolgozik szakmában, hasraütésszerűen, illetve iskolapadból nem lehet ezt tanulni. Egy menü függ a rendezvénytől, függ az évszaktól, a korosztálytól, az országtól, attól hogy álló fogadás lesz, vagy ülő, hogy szervírozva lesz a menü, vagy büfés.. Ezernyi dologtól..

2013. nov. 17. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat..:)
2013. nov. 19. 11:07
 6/6 anonim válasza:
hallod nekem ez hogy nem jutott eszembe.:DDDD
2013. nov. 21. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!