Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ennyi idő alatt megromolhat...

Ennyi idő alatt megromolhat az étel?

Figyelt kérdés
Anyám tegnap este kezdett el főzni húslevest, majd ma reggel fejezte be. Mivel én gluténmentes diétát tartok, külön volt nekem egy adag leszűrve, és külön a többieknek, azonban a többieké dél-egy órára olyan bűzt árasztott magából, hogy a párom nem bírta megenni, ki kellett öntenünk. Próbáltam a macskának odaadni, de ő is csak tántorgott körülötte, végül otthagyta. Savanyú íze volt és büdös volt. Most ugyanazt a szagot éreztem meg 4 óra körül a vadason is, orrfacsaró szaga volt, nem bírtam belekóstolni sem a szaga miatt. Anyám csak kaibált velem, hogy h*lye vagyok, nem romolhat meg ennyi idő alatt, de szerintem egyszerűen elviselhetetlen a szaga, pedig a vadas másik húsból, másik edényben készült, semmi köze a leveshez. Ti mit gondoltok róla? Romolhat meg ennyi idő alatt az étel? Az én levesemnek semmi baja, csak a többinek, ráadásul, akik 4-5 órája ettek a büdös levesből, még nem éreztek semmit és bajuk sem lett tőle! De akkor mi lehet ez?
2013. nov. 17. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha senki nem érzett semmit, te meg két egymástól független kaján is érezted, akkor elég egyértelmű, hogy veled van a baj.
2013. nov. 17. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyébként több ponton elég homályos a történet, és ettől függően akár meg is romolhatott.


Egyáltalán miért kellett külön leszűrni egy adag levest??!!

A húsleves alapból gluténmentes, nem a szűréstől lesz az!

A tészta az, ami tartalmaz glutént, de azt meg alapból csakis tálaláskor kell belerakni, nem kell belefőzni.

Szóval elég össze-vissza ez a főzés technika.

Már az is szokatlan, hogy egész éjszaka fő a leves.

Semmi értelme.

2013. nov. 17. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Én sem értem, anyám este megcsinálta félig-meddig, aztán úgyhagyta állni. Akkor nem romolhatott meg. A tésztát pedig mindig belefőzi.
2013. nov. 17. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor viszont simán megromolhatott.


Ha egész éjszakára otthagyta volna, pötyögősen főni, akkor nem lett volna baja, vagy ha hűtőbe teszi, de ha egy ételt sokat tárolják 40-50 fokon az a legrosszabb!


A tészta belefőzéssel csak rátett egy lapáttal, azt mindig külön kell főzni, a főzővíztől leöblíteni, lecsepegtetni, és külön, lefedve hűtőben tárolni.

A levesbe belefőtt lisztes cucc nagyon könnyen megromlik!


Így nem csodálom, hogy a magadén nem érezted azt a szagot, a tiédben nem volt, ami megromoljon.

Nem tudom kitől tanult főzni édesanyád, és nem sértésnek szánom, de van hova fejlődnie.

Ezek elég alapvető dolgok, amiket leírtam.

2013. nov. 17. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Érdekes ez a levestésztás dolog, mert a párom családján kívül még sosem láttam ezt, hogy külön van a tészta meg a leves. :)

Egyébként az enyémbe is bele lett főzve a tészta, csak az én tésztám nem tojásos.

2013. nov. 17. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Tök jó fejek vagytok, hogy a romlott ételt a macskának adjátok. He megeszi és összefossa a lakást, az miért lett volna jó?
2013. nov. 18. 04:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!