Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell franciasalátát...

Hogy kell franciasalátát készíteni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 09:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Főzől krumplit(én szoktam csirkecombot is főzni), sárgarépát. Kockára megvágod a krumplit, répát, savanyú uborkát, csirkecombot(ha teszel). A majonézet kikavarod , adsz hozzá zöldborsót és a felvágott dolgokkal összekevered. A krumpli ne legyen forró amikor a majonézzel összekevered. És persze fűszerezed só+bors
2009. nov. 18. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Én venni szoktam fagyasztott salàtàt,màrmint salàta alapot(borso,répa,zeller,burgonya.

Plussz veszel egy pär savanyu uborkàt,ha szeretitek akkor egy almàt.Plussz virsli karikàzva,vagy kockàzva,ezt nem szoktäk,de mi igen:9

A salàta alapot vizben megfözöd,leszüröd,és hagyod hülni.

Veszel tejfölt,nekünk 2 személyre elég egy két decis.Azt kikavarom kevés majonézzel,mustàrral,so ,bors hozzàadàsàval,picike citromlé,egy kiskanàl porcukor.

Ezt egybe öntöm a màr kihült salàta alappal,belevàgom az almàt(én enélkül eszem)a savanyu unrkàt,és a fött virslit.Beteszem a hütöbe legalàbb 3 orahosszàra érni.

2009. nov. 18. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Úgye erre gondoltál?:)
2009. nov. 18. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Tartármártás:


4 dl tejföl

2 dl majonéz

kiskanál mustár

kiskanál citromlé

kiskanál cukor

csipetnyi só

csipetnyi fehér bors



Zöldségek:


3 krumpli

4 répa

2 zöldség

15 dkg borsó

3 alma

4 savanyú uborka

Elkészítés: A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket jól összekeverjük. Így meg is lesz a tartár mártásunk.


Kifőzzük a zöldségeket delikátos vízben: krumplit, répát, zöldséget, borsót. Amíg ezek megfőnek és kihül, addig belekeverjük a tartárba az apróra vágott savanyú uborkát és almát. Mikor kihült a megfőzött zöldség, apró kockákra vágjuk a krumplit répát zöldséget és a borsóval együtt belekeverjük a tartárunkba. Kész is vagyunk. Betesszük a hűtőbe. Két napig fogyaszthaztó.

2009. nov. 18. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
mi is kikevert mártással szoktuk, de mi kukoricát, felkockázott almát, esetleg kovászos uborkát és gombát rakunk bele, nagyon jól feldobja az ízeket. Semmi borsó/répa/krumpli :D
2009. nov. 18. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolso is jol hangzik,de az màr nem francia sali:)
2009. nov. 18. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A francia saláta elengedhetetlen kelléke a zöldborsó.Anélkül csak majonézes saláta lesz belőle.Virsli vagy hús sem feltétlenül szükséges hozzá.Én fűszerként sót,borsot,kakukkfüvet,kevés citromlét,mustárt,pici cukrot teszek a tartármártásba.
2009. nov. 18. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

A hagyományos családi recept:

Főtt zöldborsó

Főtt kockázott sárgarépa

Főtt kockázott krumpli

Kockázott savanyúuborka

Hámozott, kockázott alma


Ha minden hideg, összeöntöd őket, aztán tartármártással leöntöd.



Tartármártás:


3-4 szobahőmérsékletű tojássárgáját műanyagtálba teszel. Olajosüveget mellé készíted. :) Robotgéppel közepes fokozaton elkezded kavarni a tojásokat, és nagyon vékony sugárban először csak kb teáskanálnyi adag olajat adagolsz hozzá. Kevered tovább, majd ugyanez. Akkor jó, ha 2-3 perc keverés után nincs betúrósodva. Az olajból ehhez a mennyiséghez legalább 2-3 dl olajat apró adagokban hozzá lehet keverni. Ha jó, és a tojás felvette az olajat, akkor ilyen főzött, még meleg puding állagúnak kell lennie.

Ha ez megvan, akkor adsz hozzá fél liter tejfölt. Egy kis kupak citromlevet vagy száraz fehérbort (utóbbival finomabb, ízlés szerint fehérborsot, sót, mustárt. Nagyon-nagyon finom lesz így. :)

Ezt kell ráönteni a zöldségekre.

3-4 óra, akár fél nap hűtés után át kell keverni, ha szükséges újra fűszerezni, mert a zöldségek beszívhatják a sót, citromot/fehérbort. Érdemes egy kicsivel többet csinálni, mert ha a zöldségek nagyon beszívják a tartárt, szükséges lehet utántölteni. :)

Én már 7 éve így készítem. :) Azóta bízza rám az anyukám minden alkalommal.

20/L

2009. nov. 18. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a franciasalátába húst, halat, cserebogarat tenni, de az már nem franciasaláta! Akkor sem, ha finom!
2009. nov. 18. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
erre gondoltam köszönöm a válaszokat
2009. nov. 18. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!