Hogyan lehet kávét készíteni vízforraló segítségével, "konyhán kívül"?
Sziasztok!
A helyzet a következő: csak a szobámban tudok kávét készíteni reggelente, tehát a kotyogós kávéfőző szóba se jöhet. Dugattyús kávéfőzőt (french press) nem sikerült találnom, úgyhogy az elektromos vízforraló az egyetlen eszközöm.
Van valakinek ötlete, hogyan készítsek így kávét?
(Nem szeretnék instant kávét inni, tehát az is kilőve; a kávégép sem megoldás, nem engedhetem meg magamnak)
Vegyél egy teatojást olyat amin a legkissebbek a lukak ebbe tedd bele a kávét forró viz a bögrébe. bele lógatod a kávét és amikor a koffeion kioldodott akkor kiveszed kész a kávé..
Mi a koleszba igy csináltuk..
Arra vigyázz,hogy mennyi vízhez mennyi kávét teszel mert a kávé erőssége függ töle. Előfordulhat,hogy minimális kis zacc lesz a kávéba de azt át tudod szürni 1 mini kis szürön..
Igazad van csak én a kávéfiltert elfeljtettem mert az én időben még kis hazánkba nem lehetet kapni..
Elnézést !!!
Dugattyúsat pl. ikeában lehet kapni.
De normális kávé egyikből sem lesz. A kávéfőző gép ugyanis nagy nyomáson főzi ki a kávét, amit nem tudsz házilag reprodukálni. Tehát a végeredmény egy híg, teaszerű lötty lesz. Én nem tudom meginni, de persze ízlés dolga, anyukám csak azt képes.
5 ezerért már lehet venni presszókávéfőzőt, én koliban hausmeistert használtam, négy évig bírta, ami alatt bőven behozta az árát. Szerintem mindenképp érdemes elgondolkozni egy beszerzésén.
Valami hasonlót láttam a dunakeszi auchanban.
Köszönöm szépen a segítséget!
(Azóta végül is sikerült találnom dugattyús kávéfőzőt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!