A párolással kimegy az adott ételből a tápérték?
Figyelt kérdés
Pl ha megfőzöm a brokkolit,kelbimbót,stb.. Akkor már nem is tartalmaz vitaminokat?2013. nov. 14. 13:52
1/1 anonim válasza:
A legtöbb íz és tápérték akkor megy ki belőle, ha főzöd.
Több marad benne, ha először kevés zsíron/olajon átforgatod, majd pici vízzel földő alatt puhára párolod.
És még több íz és tápérték marad benne, ha pároló-edényben, gőz fölött párolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!