Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit lehet tudni a colárol?...

Mit lehet tudni a colárol? Avagy milyen tévhiteket tudtok a colárol?

Figyelt kérdés
2008. júl. 6. 16:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én csak annyit tudok,hogy a lányom imádja a colát és a szénsavas italokat és rengeteg rossz foga van.A két fiam kiskoruktó kezdve valamiért nem iszik szénsavasat és gyöngy foga van mindkettőnek,de lehet,hogy nem ilyesmire gondoltál.
2008. júl. 6. 22:20
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Tévhit: hogy nem ártalmas. A koffein nem a gyerekeknek való... a sok szénsav pedig kioldja a csontokból a kalciumot, aztán öregkorukra az emberek csontritkulásban szenvednek meg ilyenek. Gyerekkorban pedig a fogakon lehet leginkább észrevenni ezt. Persze van olyan, akinek semmi ilyen problémája ninc egész életében, de van aki sokkal érzékenyebb rá.
2008. júl. 6. 22:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Na tévhitnek itt van pl amit az előttem lévő emberke írt. A szénsav ugyanis gyenge sev, koránt sem képes roncsolni a fogokat, a csontokat meg mégúgyse. A kóla inkább foszforsav tartalma miatt ártalmas, mert ez már tényleg képes szétroncsolni a fogkat, ráadásul a pH érték is 2 körül mozog miatta, vagyis erősen savas, emiatt gyomorsavtúltengést, emésztési zavarokat és fogszuvasodást okozhat. A legtöbb hatás, amit okoz szintén ennek a sav jellegnek köszönhető.

A dfiskoverin van a mythbusters nevű műsor, ők vizsgálták a kólamítoszokat, nem írom le az eredményt, itt a videó, sajna spanyol vagy mittomén milyen nyelvebn találtam csak:

http://www.youtube.com/watch?v=IMvs3XJ5lwY&eurl=http://209.8..

Sokkal több tévhit most enm jut eszembe, talán azt, hogy a kóla a koka cserjéből van, mert valóságban ez mér rég nem így van. Továbbá tévhit, hogy a cukormenetes ún. diétás kóla nem hízlal, sőt bizonyos körülmények között még jobban mint a normál.

2008. júl. 6. 23:46
 4/10 anonim ***** válasza:
16%
Öli a hímivarsejteket.
2008. júl. 7. 00:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mazsolázz:

[link]

2008. júl. 7. 08:05
 6/10 anonim ***** válasza:
96%

Elég hülyén van megfogalmazva a kérdés...ű

Na de ami biztos a cola tartalmaz egy bizonyos édesítőszert, az aszpartánt vagy más néven fenil analint. Ez a szer látásromlást, vakságot okoz, és szép lassan elhülyíti az embereket.

Továbbá a colában lévő anyagok vesekristály, vagy vesekövet okozhatnak.

Ezek NEM tévhitek!

2008. júl. 7. 15:39
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Sok helyen mondják hogy nem csillapítja a szomjat, vagy hogy a sima víz jobban oltja a szomjat. Ez sem igaz, mivel a szénsavas üdítőknek jobb szomjúságcsökkentő hatása van.
2008. júl. 7. 16:16
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Én nem engedek cólát a gyerekeimnek az biztos.Egy éjszaka alatt eltűnik egy tejfog egy pohár kólában.És Amerikában állítólag mindig van a rendőrautóban,mert nagyon jól oldja a vért az aszfaltról.Ezek után el lehet képzelni,mit művel a szervezetben.
2008. júl. 8. 22:29
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
Én ezt a fogas dolgot nem tudom elhinni, a hugomnak is tejfogai vannak, imádja a kólát minden nap azt issza de semmi gond a fogával.
2008. júl. 9. 00:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok info-t !!!!
2008. júl. 9. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!