Mit gondoltok a mézről, milyen tények és tévhiteket tudtok róla?
Tudom, hogy írjam be a google-ba és ott nézzem meg stb... DE én RÁTOK vagyok kíváncsi, hogy a KÖZtudat mit tud róla. :)
Szóval kíváncsian várom válaszaitokat. Köszönöm, hogy időt szántok rám! :)
Egészségesebb,mint a cukor és édesebb is,mármint ha valódi méz.Gyerekeknek azért nem ajánlják a sok mézet,mert vizet von el a szervezetből,de teában,vagy egy-egy kanállal hasznos,főleg megfázás,köhögés esetén.
Nem biztos,hogy az "okos tudósok" is ezen a véleményen vannak.Nem szoktam rájuk hallgatni,inkább a tapasztalataimban bízok.
Micimackó és én szeretjük a mézet. Pár kanál mézről, ami a receptekben van, senki nem tud lebeszélni / pl. mézes-almás karaj /. Kis mennyiségben semmi sem árthat.
:D
pont ma olvastam róla...
fáj a torkom és semmi mással nem szeretném kezelni, csak mézzel. már múlt el így torokfájásom 3 nap alatt....
nagyon egészséges, vitaminokat, enzimeket, nyomelemeket tartalmaz. sokkal gyorsabban szívódik fel, mint a cukor és hirtelen juttatja energiához a szervezetet.
vérnyomásra, szívbetegségekre, hormonokra, erekre jótékony hatással van. fogyózni is lehet vele (méz+fahéj).
én csak pozitív hatásairól tudok.
már várom a májust akkor kapom a lépesmézemet!
én azt hallottam, hogy jó köhögésre. Kevésbé ártalmas édesítő, mint a cukor, bár hizlal.
Azt is, hogy nem mindegy, milyen környékről való.
Forgalmas részen összeszedi, benne marad a kipufogógázok káros anyaga.
köszönöm válaszaitokat, hogy komolyan vettétek a kérdéseme! Köszönet érte.
Én is hozzátennék még annyit: Az emberek félnek,ha egy méz beikrásodik és azt gondolják, hogyha beikrásodik az a hamisított méz, nos ez nem igaz, mert az igazi méz ikrásodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!