Mit tegyek a kenyérrel, hogy ne menjen tönkre?
Nem nagyon vagyok oda a kenyérért, így egy fél kg, eltart 4-5 napig, van hogy tovább is, attól függ, hogy mi a kaja.
Viszont az esetek nagy részében nem tudom az összeset megenni, mert a legtöbbször megpenészedik. Ha többször kint hagyom a levegőn akkor is. Ha meg még többet akkor kiszárad. Sajnos hipermarketekben szoktam venni.
Ha pl. piacon vagy pékségben venném akkor is ez lenne? Inkább veszem drágábban, de nem szeretném a negyedét kidobni mindig emiatt.
Vagy van valami eljárás arra, hogy tovább megmaradjon?
Igen, sajnos manapság a pékségben vett kenyerekkel is ez van... pedig még gyerekkoromban amikor a nagymamám sütött kenyeret, az az 5. napon is kenyér volt:))
Na, erre egy trükk van, de fárasztó: elfagyasztod darabokban, és minden nap a sütőbe rakod, kb. 5-10 perc alatt ropogósra sütöd és olyan mintha friss lenne.
De én is inkább a zsemlét, kiflit tanácsolnám, esetleg bagetteket, vagy már feltalálták a negyedkilós kis kenyereket is. Igaz, így naponta-kétnaponta kell pékségbe járni, de cserébe ehető a termék.
Nem feltétlenül kell fagyasztóba raknod. Ha fél kilót veszel, és a normál hűtőbe berakod az összeset, akkor is kibírja egy hétig, és nem zöldül be.
Csak ne felejts el étkezés előtt kb. fél órával kivenni belőle 1-2 szeletet, mert hideg és egy kicsit olyan, mintha nedves lenne. Nem igaz, jó lesz az, ha van ideje felmelegedni.
Mi is a fagyasztóba rakjuk be. Szeletelve. Mindig csak annyit veszünk ki, amennyit megeszünk. Vagy mikróban egy perc alatt kiolvasztjuk, vagy ha korábban kivettük, akkor konyharuhába csomagolva hagyjuk kiolvadni. Neilonban nem jó kiolvasztani, mert a konyharuha felszívja a nedvességet, a neilonban pedig csak nedves marad, és ha véletlen nem eszed meg mégsem mindet, akkor vagy vissza rakod a zacskóba nedvesen, és penészes lesz, vagy megvárod, hogy kiszáradjon a nedvesség belőle, de addigra már a kenyér is megszárad. Tapasztalat.
Viszont ki fogom próbálni a hűtőben tárolást is. Köszönöm a tippet.
Nagyon szivesen!
Azelőtt én is kettesével raktam fagyóbe = egy napi adag!
Amióta a fagyóm annyira tele lett a télire való zöldségekkel, azóta csak a normál hűtőbe rakom! A szomszédoktól kaptam a tippet, akiknek nincs fagyasztójuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!