Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Coca Cola tényleg tönkre...

A Coca Cola tényleg tönkre teszi a gyomort?

Figyelt kérdés
2013. máj. 4. 19:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
A fogat is. Ha ráöntöd a csapra és hagyod 10 percig állni,szépen lemarja a vízkövet,suvickolás nélkül.
2013. máj. 4. 19:36
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem kell az ilyen mindentől rettegők rémmeséit bevenni.
2013. máj. 4. 19:38
 3/13 acelsziv ***** válasza:
48%
Nem a gyomrot... Az egész szervezetet. Olyan észbontó cukormennyiség van benne, hogy felrúgja a vér cukorszintjét az egekbe. A hasnyálmirigy, meg nem győz elegendő inzulint termelni. A foszforsav közömbösítéséhez a test a csontokból von el kalciumot és ez előbb utóbb csontritkulást okoz.
2013. máj. 4. 19:52
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
a mérték a lényeg. nem kell naponta több litert meginni. kibontasz egyet, szépen beosztod, aztán másnap teázgatsz, utána szódát iszol... a mértéktelen fogyasztás ártalmas, de ez nem csak a kólára igaz, hanem sok másra is, pl. a Mekis étrendról készült is egy film.
2013. máj. 4. 20:21
 5/13 bumbi02 ***** válasza:
77%
Nem vettem észre. Volt olyan hetem hogy napi 1-2 liter kólát is megittam, de átlag heti 2-3 litert inkább. Éveken át. A vércukorszintem jó, nem híztam el, nincsenek emésztési gondjaim, a gyomrom rendben. Az egy dolog, hogy 1 nap alatt feloldja a csontot, és gumiszerű lesz a csirkecsont, ha kólában áztatod egy napig, de a gyomrodban nem fog egy napig üldögélni a kóla.
2013. máj. 4. 20:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Ilyen hülye meséket még nem hallottam,de érdekes,hogy nekem még semmi bajom nem volt tőlle,pedig egy heti 1-2 litert megiszok.D.
2013. máj. 4. 22:23
 7/13 acelsziv ***** válasza:
57%
Utolsó kettő: Csináljátok. Nem most lesz hatása, hanem 10-12 év múlva, de akkor nagyon.
2013. máj. 4. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:
2013. máj. 4. 23:04
 9/13 anonim ***** válasza:
4-es, az a film a Super size me, érdemes megnézni.
2013. máj. 4. 23:34
 10/13 anonim ***** válasza:

ne kanyarodjunk el a kérdéstől,

"A Coca Cola tényleg tönkre teszi a gyomrot?".

Erre a válasz egyértelműen NEM. A gyomorban igen erős savak vannak.

A Coca Cola PH értéke 2-3 között van,

A gyomorsav PH értéke viszont 1 körüli, tehát SOKKAL savasabb. (PH 7 a semlehes, lefelé savasodik)

A gyomor sokkal erősebb savakkal is elbír, a folyamatos váladéktermelés biztosít védőréteget. Ha ez valahol hiányos, ott gyomorfekély alakulhat ki a gyomorsavtól.

A kóla egyéb vegyi és cukor tartalma nem a Gyomorra van hatással, hanem mint ahogy azt fentebb írták, a kálciumháztartásra például.

A kólás kísérleteket meg érdemes bármi mással is kipróbálni. Javaslom a citromlét vagy az ecetet :) csak az érdekesség kedvéért

2013. máj. 5. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!