Milyen tartósítószert használnak a konzerves csemegekukoricához? (a dobozon nincs feltüntetve)
ez coopos kukorica volt.
azért kérdezgetek ilyeneket mert a kisfiam másodszor is csalánkiütéses lett.azóta kb. egy hónapja tejmentes diétán is vagyunk, tehát azóta semmiféle tejes dolgot nem kap, múltkor is evett kukoricát és most is. Nyáron nagyon sok csöves csemegekukoricát evett, akkor nem volt baja. Most az a gyanúm hogy valamelyik tartósítószerre allergiás. Azt mondták hogy elvileg nincs benne tartósítószer, de amúgy biztos van.
már kezdek elkeseredni mert nem jövök rá, hogy mit nem bír szegénykém:(
Szia!
Hááát ezen én is túlestem. A legallergénebb anyagok a kisgyerekek számára:
- tej, tejtermékek
- mák, dió, mogyoró
- citrusfélék
- paradicsom
- hal
- szója
- gabonafélék
- kakaó
Ezeket a lányomnak helyből letiltották a 3. csalánkiütése után.
Nézz meg mindent, amit tegnap és ma evett, mert csomó mindenbe tesznek tejszármazékot (pl. savóport). Ilyen lehet szalámi, sonka, tepertő.
Én emiatt 1 évig néztem a termékek összetételét, tudom miről beszélek.
Üdv
ui.: konzervkukoricát hőkezeléssel tartósítják, só, víz lehet(ne) benne csak a kukoricán felül
köszi a válaszokat!
kedves utolsó válaszoló:
és egy év után? kinőtte a picúr?
Szia!
Igen 1 év után a gasztroenterológián végeztek egy 2napos tesztet. Ez abból állt, hogy irrigén anyagokat karcoltak a bőr alá, illetve tejet kellett inni (különböző dózisokban) és figyelték a bőrreakciót. Mivel minden negatív volt, egyesével "visszakaptuk" a kajákat, és azóta szerencsére semmi gond. Arra figyelek, ha új ételt eszik, akkor nézem, hogy van-e csalánkiütés. Az ekcéma az vissza-visszajön, de kezelhető.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!