Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen tejből lehet tökéletes...

Milyen tejből lehet tökéletes tejhabot csinálni?

Figyelt kérdés

Vettünk egy nagyon jó kis kávégépet, és természetesen elsőre itthoni tejjel próbálkoztam, ami ugye sovány. Nem is lett jó a végeredmény.

Már utánajártam, hogy ehhez zsíros tej kell, de még jobb az, amiben rengeteg fehérje van. Utólag visszagondolva persze logikus, de az lenne a kérdésem, hogy milyen márkájú, típusú tej ilyen? Mennyi az elegendő fehérjetartalom?

2013. szept. 6. 13:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Házi tej? Piacokon árulják és tuti nincs kivonva belőle semmi.
2013. szept. 6. 14:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy hozzánk legközelebb 25 km-re van piac, és ide nem szállít senki :( De amúgy ötletnek mindenképpen jó, köszönöm!
2013. szept. 6. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Minél zsírosabból, 3,5-öset azt hiszem lehet kapni, nekem jól működik vele.
2013. szept. 6. 17:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Fehérje ugyanannyi van a sovány tejben is, mint a zsírosban. a kettő nem függ össze.

3,5 %-os uht tejet mindenhol lehet kapni, csak kevés van belőle, keresni kell a tejek között. a nagy volumen a 1,5-ös és a 2,8-as.

Az Aldiban pl mindig van 3,5-ös.

2013. szept. 6. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Hazi tejbol,magas zsirtartalmu tejbol, a Cserpes tejtermekei nagyon jok egyebkent. De elsosorban piac szerintem is!
2013. szept. 6. 21:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Valóban nem a zsír a fontos, hanem a fehérje, akár 1,5-ös tejből is lehet jót csinálni. De egy otthoni "nagyon jó kis kávégép" nem fog tökéletes tejhabot csinálni. Barista tanfolyamot végzett ismerősöm mesélt erről. Azok a tényleg profi kávégépek, amikkel ők dolgoznak, azok már tökéletes habot csinálnak, annak viszont megvan a technikája, amit egy hozzá nem értő nem fog tudni. Szóval tejhabot lehet csinálni házilag, de tökéleteset, hozzáértés nélkül nem.
2013. szept. 7. 00:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Értek hozzá, mert kiegészítésként pultban dolgozom ;) Csak ott azért tényleg 700 000-es gép van, úgyhogy nincs is problémám a tejhabgyártással :D
2013. szept. 7. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!