Milyen tejből lehet tökéletes tejhabot csinálni?
Figyelt kérdés
Vettünk egy nagyon jó kis kávégépet, és természetesen elsőre itthoni tejjel próbálkoztam, ami ugye sovány. Nem is lett jó a végeredmény.
Már utánajártam, hogy ehhez zsíros tej kell, de még jobb az, amiben rengeteg fehérje van. Utólag visszagondolva persze logikus, de az lenne a kérdésem, hogy milyen márkájú, típusú tej ilyen? Mennyi az elegendő fehérjetartalom?
2013. szept. 6. 13:45
1/7 anonim válasza:
Házi tej? Piacokon árulják és tuti nincs kivonva belőle semmi.
2/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy hozzánk legközelebb 25 km-re van piac, és ide nem szállít senki :( De amúgy ötletnek mindenképpen jó, köszönöm!
2013. szept. 6. 15:39
3/7 anonim válasza:
Minél zsírosabból, 3,5-öset azt hiszem lehet kapni, nekem jól működik vele.
4/7 anonim válasza:
Fehérje ugyanannyi van a sovány tejben is, mint a zsírosban. a kettő nem függ össze.
3,5 %-os uht tejet mindenhol lehet kapni, csak kevés van belőle, keresni kell a tejek között. a nagy volumen a 1,5-ös és a 2,8-as.
Az Aldiban pl mindig van 3,5-ös.
5/7 anonim válasza:
Hazi tejbol,magas zsirtartalmu tejbol, a Cserpes tejtermekei nagyon jok egyebkent. De elsosorban piac szerintem is!
6/7 anonim válasza:
Valóban nem a zsír a fontos, hanem a fehérje, akár 1,5-ös tejből is lehet jót csinálni. De egy otthoni "nagyon jó kis kávégép" nem fog tökéletes tejhabot csinálni. Barista tanfolyamot végzett ismerősöm mesélt erről. Azok a tényleg profi kávégépek, amikkel ők dolgoznak, azok már tökéletes habot csinálnak, annak viszont megvan a technikája, amit egy hozzá nem értő nem fog tudni. Szóval tejhabot lehet csinálni házilag, de tökéleteset, hozzáértés nélkül nem.
7/7 A kérdező kommentje:
Értek hozzá, mert kiegészítésként pultban dolgozom ;) Csak ott azért tényleg 700 000-es gép van, úgyhogy nincs is problémám a tejhabgyártással :D
2013. szept. 7. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!