Miért hívják a téliszalámit télinek?
Figyelt kérdés
Nem csak télen található meg a polcokon..Készítési módja?2009. nov. 1. 16:45
1/6 anonim válasza:
Fogalmam sincs, hogy miért hívják így. Talán azért, mert télen vágják a disznót, mert disznóhúsból van. Mi is szoktunk csinálni, de csak eredeti disznóhúsból, amit a boltban kapsz, az nem az igazi.
2/6 anonim válasza:
A házi szalámi sokkal jobb mint a bolti.
3/6 anonim válasza:
hungarikum, féltve őrzött recepttel. azért téli, hidegen érlelik, és régen csak télen tudták elkészíteni, mert még nem tudtak nyáron is olyan hideget teremteni a gyárakban, amilyen télen van. nem volt klíma, mert az vagy 200 éve volt. :)
4/6 anonim válasza:
A szegedi Szalámigyárban pl. egész évben készítették,nem csak télen.A téli és nyári elnevezés azóta divat,amióta a boltokban megjelentek a nyári szalámik.
A téli szalámi sokáig eláll,akár a kamrában is,és tiszta húsból készül.
A nyári szalámik rövid ideig állnak el,és csak a hűtőben,Bennük alig van hús,tele vannak szójával,burgonyával,különféle ízesítő és tartósító szerekkel.
5/6 anonim válasza:
A nemespenész ami kívülről borítja fehér (mint a hó), de ez csak egy tipp.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm...kicsit utána néztem a neten is.
2009. nov. 3. 10:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!