Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyek a legjobb cukrászdák...

Melyek a legjobb cukrászdák Budapesten? Új "feladatom", hogy nagyon finom süteményeket találjak a városban, amiket eddig még nem fedeztem fel.

Figyelt kérdés

Éppen ezért kérlek, hogy ne a legismertebbeket írjátok (Gerbaud, Daubner, Sugar Shop, Horváth, Szamos), mert ezeket természetesen már végigpróbálgattam. :)

Most az érdekelne, hogy van-e esetleg olyan, ami mellett elsétálok, észre sem veszem, és közben kár lenne kihagyni?

2013. aug. 28. 21:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Na, most látom, hogy az előző is azt linkelte be, bocsi. :)
2013. aug. 28. 22:29
 12/23 anonim ***** válasza:
Én is Zilát ajánlom.
2013. aug. 28. 22:35
 13/23 anonim ***** válasza:

+1 a Zazzinak, de ha a Kolosy téri sütödét ismered ezt hogyhogy nem? Itt van tőle 200m-re.

Az árak és a minőség is francia (650/süti, 450 a tésztaalapúak), de mindig is ilyenek voltak és szerintem megéri. Van pár olyan süti, ami elég kísérletező jellegű (a ribizlihabos-mákos nekem nem ízlett), de a kínálat (kb. 20-féle) felére azt mondom, hogy orgazmus a szájban.

Hétfő kivételével minden nap nyitva.

2013. aug. 28. 22:36
 14/23 anonim ***** válasza:

Ja és még Zazzihoz hasonló minőségű a Váci Desszertszalon. Amellett nyilván nem jössz el naponta, mert Vácon van :)

Vsz. a kérdésben felsorolatknál mindkettő fényévekkel jobb, bár a Sugarshop kivételével a te példáid mind a klasszikus osztrák cukrászstílust követik (nehéz krém+tészta szerkezet), ők ketten meg az alapanyagok ízére játszó franciát. Mindkét helyen alig találsz tésztás süteményeket.

2013. aug. 28. 22:47
 15/23 A kérdező kommentje:

Ismerem a Zazzit, csak elfelejtettem azt is "kizárni". :)

Itt dolgozom a Kolosy térnél, a Zazzi közvetlenül szemben van velünk, a Daubner két perc gyalog, a Kolosy téri sütöde pedig fél perc. Szóval ezek "adottak".

A lakóhelyem miatt pedig az Emil cukrászda (szintén nagyon jó egyébként) és a Szamos is percek alatt elérhető. (Meg a régi Zazzi is nagyon közel volt, a szomszéd városban.)

A Zazzival csak annyi van, hogy őszintén szólva még sosem ettem ott semmit (persze tervben van), ugyanis én jobban szeretem a "hagyományosabb" süteményeket, mint pl. isler, zserbó, csokitorta, puncstorta, kókuszgolyó, kókusztekercs, meg társaik.

Persze pl. a Sugar sem ilyen, ott az amerikai csoki a kedvencem. A gondom az, hogy amióta új design-ja lett (ez a New York-os), azóta nem olyan szimpatikus nekem valahogy az az egész, ezért kerülöm.

A Szamosnál pl. kedvencem az isler, mert különlegesen ízlik a lekvárjuk benne. Általában mindenhol kialakul nekem, hogy az adott helyen mit szeretek, és, ha ott vagyok, hajlamos vagyok csak azt enni. :D Ez tudom, hogy nem túl jó dolog, ezért néha megerőltetem magam, és direkt mást veszek. :)

Köszönöm a tippeket. Ezek szerint Vácra már többszörösen is el kell látogatnom. :D

2013. aug. 29. 07:10
 16/23 anonim válasza:
Sommer Cukrászda, V.ker. Lövölde tér 5.
2013. aug. 29. 08:38
 17/23 anonim válasza:
Előző vagyok. Bocsi, VI.ker.
2013. aug. 29. 08:39
 18/23 A kérdező kommentje:
Hmm, jól néznek ki a sütik. Főleg a vanília tortaszelet. Az kicsit különleges, mégis valahogy hagyományos is... Pont ilyesmit keresek. :)
2013. aug. 29. 22:40
 19/23 Misaki-chan válasza:
Én ma voltam a Bosnyáktéren és ott találtam egy nagyon jó cukrászdát a pizzéria mellett. Nagyon finom volt a süti és a hely is szép. :)
2013. szept. 16. 17:10
 20/23 anonim ***** válasza:
Ruszwurm? Auguszt? A Lukácsot sajnálhatod, az egyik legjobb volt. Illetve a New York Café is fontos, csodálatos a belsőépítészete. De a csúcs akkor is a Gerbeaud marad. (Minőség, a hely építészeti szépsége és a kiszolgálás). Csak az a sok zajongó turista ne lenne...
2013. okt. 4. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!