Békacomb? Miből? Hogyan?
A tavak, pocsolyák mellett a tisztességes, közönséges varangyos békák ugrálnak és brekegnek. Persze meglehet, hogy elvétve a nemesebb, kecskebéka is megjelenik közöttük.
Valóban védett állatok. Ha már ennél gusztusosabb kaját nem találsz magadnak és mégiscsak ezt a gusztustalan jószágot akarod enni, akkor menj étterembe és rendelj ott!
Nem tudom merre laksz, de Budapesten az óbudai piacon van békacomb. Nem olcsó 4000 Ft/kg.
Ha még nem ettél lehet érdemes étterembe megkóstolni. Én két helyen ettem eddig. Szarvason a Halász Csárdában, ott szerintem kicsit szárazra sütötték. Amásik hely Noszvajon a Síkfőkút hotel étterme, ott nagyon finom volt.
nem tudom pontosan melyik béka, de (legalábbis ahol nem védett...) tavasz környékén lehet csak békacombot enni...(a tenyésztett az más...)
amúgy nem rossz, olyan mint a csirke :)
viszont speckós béka az fix....lehet, hogy kecske, nem tudom, nem akármilyen béka jó erre :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!