A toros káposzta magyar étel?
A húsos káposztát akár torosnak, akár székelynek nevezzük (ami nem a székelyekről lett magyar ) a környező országokban is készítik.
A toros a disznótorok elkerülhetetlen eledele. a székelykáposzta, mint a linkben is olvashatod pörkölt alapú káposztás finomság mindannyiónk kedvence.
ehhez még csak a töltöttkáposzta hasonlítható.
Tény, hogy a magyar ételek között tartjuk számon mindegyiket, mint sok mást, amiről azonban már rég kiderült, hogy nem echte magyar.
Szinte biztos, hogy nem ősmagyar étel, hozzánk az 1600-as, 1700-as években került át a balkáni népektől, akik viszont a törököktől vették át.
Valódi eredete jelenleg (úgy néz ki) ismeretlen, hiszen a link szerint (lent a legalján) még Koreában is készítenek zöldségbe, levélbe csavart húsételeket, ami gyakorlatilag a mi töltött káposztánk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!