Mennyiből jön két ember ebédje havonta?
Most költöztünk össze a párommal és úgy egyeztünk meg, hogy belead havonta x összeget az ebédbe én meg bevásárolok és megfőzök, de fogalmam sincs, hogy két főre havonta mennyiből jönne ki.
Heti 3x főzök ebből egy húsos. Levest is max 1x csinálok a héten. Sok zöldséget, rizst eszünk és kevés tésztát. Semmi gyorskaja, zacskós/félkész étel. Csak az ebédet fizetjük közösen. Reggelit/vacsorát külön oldjuk meg.
Az a helyzet, hogy erősen emberfüggő, nálunk az összes étel úgy havi 60 ezer (plusz a páromnak van párezer ételtámogatása), de ebben kesudió, mogyoró, mandula, rengeteg zöldség van (jó, a kesudiót nem esszük kilószámra... csak a kapormártásba teszek mennyiséget :) a magkenyerem sem mandulából van ;)) s olyan olcsó cuccokat, mint liszt, cukor, nem eszünk... :P A párom rizst még igen, én olajos magból, tojásból, zöldségből hozom össze a szükségletem zömét, édesítésre méz és xillit szolgál, többnyire vajjal és kókuszzsírral főzök :) A hús szerintem nem is olyan drága dolog, persze ez a hús fajtájától függ.
Ennek tükrében a 40-50 ezer csak ebédre elég durván soknak tűnik, persze emberfüggő, mi pl. jókat eszünk, de nem olyan nagyon sokat s vannak remek olcsó zöldségek is, főleg így nyáron...
Úgyhogy szerintem is ki kell tapasztalnod, hogy Nektek mennyiből jön ki.
lemaradt:
szerintem az jó ötlet,hogy az elsö hónapban levezeted,hogy mire és mennyit költöttetek és akkor átlátod,hogy kb. mennyibe kerül 1 hónapra az ebédetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!