Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mivel tudnám helyettesíteni a...

Mivel tudnám helyettesíteni a chipsz-et?

Figyelt kérdés
Párom nagyon szereti a chipsz-eket. Esténként ha leül a TV elé mindig csak chipsz-et enne, már rengetegszer mondtam neki, hogy nem egészséges ennyi csipsz-et enni, erre az a válasza, hogy 'nemérdekel'! Mivel tudnám helyettesíteni? Valami házi készítésű dologra gondolok, ami egészségesebb a chipsz-nél és persze finom is.
2009. okt. 23. 10:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a kukorica vagy rákpehellyel, illetve van még almaropogós, ami olyan mint a chips, csak nem annyira olajos... Igaz egyik sem készíthető el otthon, bár az almát meg lehetne próbálni...
2009. okt. 23. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
És a rákpehely hogyan készül?
2009. okt. 23. 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem az volt a legnagyobb problémám,hogy a chips tele van tartósítóval,adalékanyaggal.Én helyette csináltam magamnak chipset(: Megpucoltam,megmostam egy-két krumplit vékony szeletekre vágom(vagy legyalulom).Egy serpenyőbe kevés(!!) olajat forrósítok és belerakom egymás mellé a krumpli szeleteket.Hagyom sülni,közbe persze megfordítom.Addig hagyom benne amíg nem látszik h kezd barnulni a széle,mert ekkor már ropogós is valamennyire.

Lehet magába is enni,de sóval,magyaros-,chilisfűszerkeverékkel is:) Meg persze más milyennel is.

Nekem ez bejött és nincs tele tartósítóval meg adalékanyaggal.Persze,még mindig nem túl egészséges,az olaj miatt,de már tettem azért,hogy ne mérgezzem a szervezetem!

14,5/L

2009. okt. 23. 11:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi édesszájúak vagyunk, ha van nápolyi keksz akkor az fogy. ha nincs akkor sütök. Így karácsonykor a mézeskalácsok mennek, vagy máskor a cookiek. Ezeket műzlivel is szoktam dúsítani, van hogy ledarálom a zabpelyhet, vagy a sima nem ragacsos csokis műzlit egészbe bele... A párom amúgy szotyis/tökmagos lenne, ha vennénk de nem veszünk! Ropi.
2009. okt. 23. 18:25
 5/5 anonim ***** válasza:
A lány aki írta a házichipset tényleg jó,ha mellé csinálsz mártogatóst zöldségekből,fűszerekből,akkor nem kíván belőle sokat!(ráadásul belecsempészhetsz olyanokat-brokkoli-padlizsán-karfiol-répa-mangó stb,amit egyébként meg se enne)
2009. okt. 24. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!