Hogyan étkezzek egészségesen az iskolában?
Általában minden reggel veszek egy péksüteményt,ami mint tudjuk egészségtelen..Reggel 8tól délután 3-ig azt eszem amit viszek,és már zavar,hogy a kondizás/edzés eredményét ezzel rontom.Mit lehetne vinni suliba uzsonnára? Szendvicsre ritkán jut időm,de ha tudok néha azt viszek.
15L
Minden reggel írd fel egy cetlire mit eszel,ragaszd a homlokodra és probléma megoldva.
Viccet félretéve,én sem szeretem ha kérdezősködnek mit eszek,csak mert még olyat nem láttak vagy nekik furcsa.De meg lehet szokni egy idő után :D A lényeg,hogy azt kajálod amit szeretnél.
Dehogy neztek! Meg divatba is hoztam, sok osztalytarsam rakapott,miutan latta nalam.:) Volt aki pudingot vagy tejberizst is
hozott.
Egy szendvics elkészítése pedig nem vesz igénybe sok időt, és lényegesen egészségesebb is. Főleg ha nem fehér kenyérből készíted. De készíthetsz salátákat is. Én gyakran viszek mozzarella salit (mozzarella, paradicsom, bazsalikomlevelek frissen, cserépben is lehet kapni). Megsózni nem szabad előre, csak evés előtt, mert különben sok levet ereszt. Van amikor teszek bele fekete olivabogyót is, vagy paprikaszeleteket.
De bármilyen más salit is készíthetsz, salátaleveleket összetépkedsz, bele paradicsom, paprika, akár csemegekukorica, vagy uborka...tehetsz bele feta sajtot kockára vágva, vagy bármilyen másikat, esetleg tofut megpirítva, magokat....végtelen lehetőséged van. Vagy csak kis olajjal és fúszerekkel, vagy készíthetsz öntetet otthon, és kis üvegben magaddal viszed, frissen öntöd rá. Készíthetsz tésztasalátát is előző nap, sok recept van az interneten. A helyedben minden nap vinnék magammal gyümölcsöt is, rágcsálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!