Szerintem törvény kéne arról, hogy egy élelmiszer a csomagolásának minimum valamekkora százalékát töltse ki. Szerintetek?
Pl a csokis dobozokban már gyakran nagyobb a légüres tér,mint maga a csokoládé. A zacskós kaják teteje tele van levegővel és fel van fújatva.
Ezzel könnyen átverik az embert,de még a logisztikai költségek is magasabbak. Feleslegesen foglal akkora helyet mindenhol , akár szállításkor,akár tároláskor.
Nem a csomagolás a lényeg, hanem a termék minősége.
Vannak olyan termékek melyeknek azért nagyobb a csomagolása ,hogy megvédjék a bennük tárolt terméket.
Ilenek a chispes, azért vannak levegővel és pufik, hogy na lehessen összenyomni, szállításkor se sérüljön.
Ugyan úgy lennének olyan termékek amelyketnek nagy lenne a csomaga ,mivel a benne lévő áru nagyon sérülékeny.
A logisztikai költségek eloszlanak az egy kamion szállított termékek darabszámával ,vagyis nagyon keveset lehetne nyerni.
Ilyen alapon azt is meg lehetne szabni ,hogy egy WC öblítés mennyi ideig tartson, milyen hangos legyen és mennyi maximális víz mehet le, mert összességébe nézve csökkentené a szenyívzek mennyiségét és a vízpazarlást.
De én pl jó ha nyernék havi pár száz forintot rajta, de a cégeknek váltani ,új ISO minősítést bevezetni horribilis lenne és esztelenség.
Amúgy meg a helyfoglalás ez olyan ,hogy ha nekem van egy boltom és én chio chip-et akarnék árúlni akkor az én döntésem és a vásárlók vagy megveszik vagy nem.
A vásárlókat a tudatos vásárlási szokásokra nem lehet kényszeríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!