Annyi itt a vega, a fogyózó, hogy az irgalmatlan. Felvetődik bennem a kérdés, hogy eszik e még valaki (rajtam kívül) itt hasonlókat?
Persze: bográcsos pacalpörkölt, köröm-pörkölt, marhapörkölt. Ti is tudjátok mi a jó!
Frissen sült házi-kemencés kenyérszelet (olyan nagyanyám-beli) még melegen megkenve liba-zsírral, beborítva pirosra érett paprikával, karikára szelt vastag-húsú, szaftos paradicsommal. Utána pedig 1-2 olyan őszibarack, amibe ha beleharapsz, abban a percben a könyöködik csurgott a leve!!!
Hol vannak ma már ezek a kaják?
A kenyeret amit megveszel, 3 nap alatt bezöldül a lakásodban, a zsír sem biztos hogy látott libát, a disznózsírról nem is beszélve, nyúlós-ragadós, persze a vaj, a margarin és társai sem különbek, amikor a kés nyomán "felperdül" a kenyérről.
12-es vagyok!
Persze, ahogy megnyíltak a határok, azzal együtt beáramlott a rengeten külhoni gasztronómia is. Most szándékosan nem írom, hogy az egészségtelen, nyugati mekis kaják, stb. stb. Pedig elsősorban az okozza a gondot. Amikor a munkahellyel rendelkező emberek nem a napi 8 órát, hanem esetleg ennél többet dolgoznak, és másra napközben nincs idő, csak ezekre az egészségtelen, és sajnos sok esetben csak túlsúlyt okozó kaják elfogyasztására.
Legalább az emberek egy része már eljutott gondolatban odáig, hogy ezeknek véget kellene vetni, és az oda nem figyelésből eredően felszedett plusz kilóktól meg kellene szabadulni, stb. stb.
Hát ezért van ennyi fogyózó!
A vegákat én sem értem, de elfogadom, mivel mindenkinek joga van azt enni, amit akar!
Részemről mára még van egy tányérral a vasárnapi húslevesből, most megyek és megsütöm a fincsi diós-palacsintámat!!!!
Nálunk a család nagyon szereti az általad felsoroltakat. Apukám 70 éves, anyukám pedig 64. Télen-nyáron tele van a hűtő mindenféle malacsággal, amihez maximum egy kis paradicsomot, paprikát, hagymaszárat rágcsálnak el, azt is azért, mert én kérem. És egyszerűen nem értem, hogy lehet nyáron folyamatosan ilyeneket enni, és miért húzzák a szájukat, ha friss dinnyével, cseresznyével kínálom őket.
Én is nagyon szeretem a jó zsíros husikat, a szaftot, de nem tudom magam kánikulában ilyenekkel folyamatosan tömni.
Tegnap pl. birkapaprikást ettem puliszkával vacsira, ma reggelire pedig gyümisalit, mert ehhez van kedvem :)
Üdv a klubban ! jó volt olvasni a kommenteket.Hagyományos magyar koszton nevelkedett családunk minden sarja,ennek szellemében vezetem én is a háztartásomat.
ha külföldre tévedünk, megkóstoljuk természetesen a helyi specialításokat, de mindig megállapítjuk, hogy nekünk a magyar konyha az igazi világunk.benne minden jóval, ami a kérdésben is benne foglaltatott, és még folytathatnám a többi földi jóval, mi szem-szájnak ingere.
Most ebédre éppen csontvelőnek állunk neki, jó sok borssal, paprikásan, pirított kenyérre kenve... :D
A mérték persze más kérdés. én pl egy falatot sem vagyok képes lenyelni, ha már jóllaktam, legyen az az utolsó falat, akkor is a tányéron marad.
Mi szoktunk ilyeneket enni, még nyáron is, ha megkívánjuk.
A nyári könnyű ételeket nem is szeretem. Nem is laknék jól velük, a zöldségekkel ki lehetne kergetni világból. A magyaros ételektől lakok jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!