Nokedlit akarok csinálni de nem tudok? 14/L
Figyelt kérdés
Most főznék ezt először2013. júl. 9. 14:07
1/3 anonim válasza:
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal.
3/3 anonim válasza:
A tojást egy csipet sóval símára kavarom, öntök hozzá kb. 1,5 deci vizet, azzal is elkavarom. Elkezdem fokozatosan adni hozzá a lisztet, annyit, amit felvesz ahhoz, jó kellő keménységű, könnyen szaggatható nokedli-tésztám legyen. Ne legyen nagyon nyúlós, híg, de ha túl kemény, az sem igazán jó.
Dekára írni nem igazán lehet, mert minden tojásnak más a mérete. Majd kitapasztalod.
Lobogó, sós forró vizbe kezded el beleszaggatni. Amikor már minden nokedlid feljött a víz színére, akkor leöntöd, leöblíted.
Jó, ha egy kis zsíron/olajon átforgatod, megpörgeted sóval, akkor nem fog összeragadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!