Ti hogy csináljátok a nokedlit?
tojás,liszt,só,viz,összekverem,kifőzöm.
Arányok: 2 tojáshoz 40 dkg liszt,kiskanál só és anyi viz hogy jó legyen az állaga.Ilyen follyon is meg ne is.
Azzal csinod amid van.
Nagylyukú reszelőn is csináltam már,mert eltűnt a nokedliszaggatóm.
Kiskanállal elég hosszadalmas,elje megfő mire a végét beleszaggatod,de végülis nem elképzelhetetlen.
1-2 tojás (attól függ, mennyit akarok kavarni) csipet sóval símára kavarom, kb. másfél-kettő deci vízzel elkeverem és annyi liszt bele, hogy jó kis nokedli-tésztám legyen. (Sosem mértem a mennyiséget)
Hosszú éveken keresztül evőkanállal szaggattam, valóban igyekezni kell, hogy az eleje ne főjjön túl, mire az utoljára is végzel.
Pár éve találtam egy igen praktikus és olcsó nokedli-szaggatót, majd mindjárt kikeresem a neten, és felteszem ide, imádom azt használni.
Két fajta lábas-méretre lehet feltenni, a kikavart nokedli tésztát beleöntöd, fakanállal 2 perc alatt átkavartad a lyukakon. Egy ezresért akárhol megkapod.
Egyébként pedig ha nem túl sok zöldség-husi párolását akarod, akkor ez is bőven megteszi, valami jénai tállal, hasonlóval beborítod, nem kell a nagy pároló-edényt elővenni.
Az enyém megfőzve akkora, mint ha egy kicsit nagyobbra szaggatott csipetke-tészta lenne.
Persze azóta láttam már üzletben, hogy különböző méretű lyukkal készülteket is árulnak. Én valamikor a KGS-piacon vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!