Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Havonta hány kg húst szoktatok...

Havonta hány kg húst szoktatok venni?

Figyelt kérdés
Persze az is érdekel, hogy leggyakrabban milyeneket. Mit főztök belőle? Minden nap főztök? Hány fős a család?
2013. júl. 5. 19:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Én egyedül megeszem olyan havi 20 kiló húst. Csirkét, marhát vegyesen. Amikor elkezdtem gyúrni még régebben akkor kellett sokat ennem a tömegnöveléshez, azóta így maradtam, nagy étvággyal. A barátnőmmel lakom de ő e mellett a mennyiség mellett sokat nem oszt, nem szoroz. Szoktam húst sütni minden nap, általában csak natúr sütöm, de van hogy rántom vagy pörköltöt csinálok. A marhát apámnak szoktam átvinni és ő csinál belőle levest. Reggelire tonhalat szoktam enni, tojással, sóval összekeverem, kis golyókat gyúrok belőle és kisütöm, valami zöldséggel tökéletes. Utána már csak húst eszem, rizzsel, krumplival meg zöldséggel, gyümölccsel, este lefekvés előtt le szokott csúszni olyan 150-250 gramm túró.
2013. júl. 5. 19:22
 2/9 A kérdező kommentje:

:O ez a 20kg egyedül kicsit ledöbbentett

Bár, hogy ha megtehetnénk biztos mi is többet ennénk.

2013. júl. 5. 19:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát igen, soknak tűnik, de ha látnál élőben akkor megértenéd:) Majdnem 2 méter magas vagyok, elég izmos és mellette sokat mozgok meg sportolok is, szóval kell nekem az a sok hús! Sajnálom ha Nektek nem telik annyi húsra amennyi jól esne:(
2013. júl. 5. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Ketten a férjemmel kb havi 6-8 kg húst fogyasztunk, mindenfélét vegyesen: disznó, marha, csirke, liba, pulyka, amire éppen kedvünk támad.

Viszont nem minden nap van húsos kaja, kcsa 2-3-szor hetente.

2013. júl. 5. 19:56
 5/9 anonim ***** válasza:
1 kg csirkemell, 2 kg darált marha, 2 kg bárány, 1,5 kg szarvas vagy őz.
2013. júl. 5. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Olyan 5-7 kilót. A leginkább sertés, marha, csirke. Néha egy kis hal. Csak ketten vagyunk a férjemmel, főzni majdnem minden nap főzök, de húst kb. kétszer, háromszor egy héten. Rántott húst, sülteket, ragukat, leveseket készítek belőle.
2013. júl. 5. 21:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Ja és darálva fasírtba és töltelékekbe használom fel.

6. voltam.

2013. júl. 5. 21:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Egy hónapra általában 1,5-2,0 kg husit egy főre. Általában vasárnap sütök-főzök husit, ez minimum 2 evésre = 2 napra. A hét többi napján (különösen így nyáron) zöldségfélék, főzeléknek, levesnek, rántva stb.

Csak magamra főzök, minden alkalommal igyekszem 2 napra valót, így általában másnaponként főzök.

Ha marha-, vagy sertéspörkölt, akkor abból minimum 2,5-3,0 kg-ot főzök egyszerre, és a kész pörköltet fagyasztom le adagokba.

Egyébként amikor megveszem a havi adagot, azt már eleve úgy csomagolom, hogy kb. mi fog belőle 1-1 főzés alkalmával készülni: sütni, rántani, rizses-húsnak, vagy brassói, esetleg valami tokány-szerű, vagy lecsós husi stb.

A darálthúsból pedig amikor éppen eltalálom, hogy fasírozottat készítek valami főzelékkel, vagy valami zöldségfélét rakottan, vagy éppen töltött tököt, töltött paprikát, vagy éppen télen a szármát. De hát az a fagyóban úgyis eredeti állagában várja a sorsát.

Persze télen több husi fogy, olyankor még előfordul, hogy hétközben is, ha mást nem, egy napra (ebédre) valami májat, vagy előre panírozott valamit beiktatok.

2013. júl. 6. 08:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi hárman vagyunk,2 felnőtt és egy 4.5 éves gyerek.Mi kb. felvágottal együtt 2-3 kg veszek egy hónapban.Szeretjük a húst,és többet is ehetnénk,de nem vagyunk kifejezetten húsosak.Hétvégén főzök csak,de akkor sem mindig húsos ételt.Hétköznap ritkán főzök,ha mégis,valami egyszerű tésztafélét v. leveszek valamit a mélyhűtőből,amit már megcsináltam egyszer pl.chilis bab,zöldséges csirkemell ragu stb.
2013. júl. 6. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!