Mennyi innivalót kell számolni 10 főre?
Családi ebéd lesz 10 felnőttel.
Ásványvizet illetve rostos üdítőket szeretnék venni elsősorban. Illetve hárman vannak, akik talán isznak majd alkoholt, rájuk mennyi sör vagy bor számolandó?
Alkoholból a biztonság kedvéért inkább vegyél 10 üveg -vagy doboz sört 3-4 üveg bort : Nem baj ha marad nem lesz semmi baja :
Ha veszel 6-6 üveg mentes és savaa vízet 2literesböl annak elégnek kell lennie . Meleg lesz így több folyadékkal számolj mint eredetileg . tegyél + jégkockát a hűtöbe .
A gyümölcsléböl 4-5 féle elég .. minden hídeg legyen .. A borhoz vegyél rendes szódát ..
Én úgy számolnám, hogy: 3, akik alkoholt isznak, nekik számolnék 6 sörrel, meg egy üveg borral (de vehetsz egy rekesz sört is, ha tudod, hogy utána is lesz aki megiszogatja)
7, aki nem iszik alkoholt..náluk úgy számolnám, hogy 2 pohárral fognak meginni, szóval 7x2=14, 2 liter ásványvizet és 2 liter rostos üdítő.(aztán így biztos jut mindenkinek minden, mert valaki ásványvizet fog inni, valaki rostosat)
Tehát 2 liter rostos üdítő, 2 liter ásványvíz, meg 6-8 üveg sör (ha ebéd után beszélgettek még és több órára számolsz akkor szerintem mehet 9 sör)
Ha meleg lesz,akkot sok innivaló fogy.
Ásványvízból vennék 3 üveg bubisat,3 üveg menteset.Gyümölcslevet 4-5 litert vegyesen.
Sört vennék 7 dobozzal (vagy bort,vegyesen nem)
Ez az!
Én sem keverném, vagy sört, vagy bort!
Mivel elég meleget ígér az előrejelzés, inkább sörben számolnék fejenként minimum 3 doboz, de inkább 5 doboz/férfi. A bor inkább télirevaló, belső fűtést ad, a sör nyáron jobban hűt, mint a bor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!