Tudom, hogy a testépítők az állati eredetű fehérjéket szokták számolni, de mi van a gombával, a gomba fehérjéi nem annyira jók mint pl. a csirkemell fehérjéi?
Figyelt kérdés
2012. szept. 9. 21:16
1/2 anonim válasza:
Szerintem a gombát és a többi növényi eredetű fehérjéket azért nem eszik a testépítők, mert azoknak a kcal-értéke lényegesen alacsonyabb, mint a húsalapú kajáknak.
Márpedig ha gombát, tojást, sajtot, hasonlókat ennének, akkor bizony a kemény fizikai edzéseket, gyúrásokat, egyebeket nem bírnák végigcsinálni, mert ugye ezekben a kcal nem jelentős.
Ezért csak a csirkemell, ami szerintük a jó, no meg a hal. (ennek köszönhető egyrészt, hogy ma már ezek ára az egeket veri az üzletekben, és jószerivel nem is kapsz normális áron olyan csirkét, amin rajta van a mellehúsa is)
2/2 Malaboy válasza:
Első válaszolóval nem értek egyet, egy 9 éve "testet építő " :) Tény, a növényi fehérjék rosszabbul hasznosulnak az aminosaav profiljuk miatt, ne pl a brokkoli, gomba, cukkini, lencse fogyasztása javallott.A sajt meg nem fehérje, hanem ömlesztett zsírtömb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!